Revelatie!!

Gisteren ging ik een hapje eten op een terraske in de buurt. Aangezien mijn ventje aan 't werk was, ging ik naar de brasserie waarvan ik weet dat er wel altijd iemand zit die ik ken.
En inderdaad, een vijftal kennissen.
Na een lekkere pasta, bleven we nog met twee iets drinken.
 
Op de één of andere manier kwamen we op het gespreksonderwerp: zin hebben in sex.
Wat een revelatie: zij heeft nét hetzelfde. Maar echt identiek hé!
Dezelfde gevoelens, dezelfde reacties én dezelfde gevolgen. Uiteraard zijn er een aantal verschillen: ze kan er vb absoluut niet over praten met haar vriend. Ze maken er alleen ruzie over. Hij ziet het ook als een persoonlijk falen, terwijl dat dat bij ons gelukkig niet zo is.
 
Ik had altijd gedacht dat ze een meer dan gezond sexleven hadden, omdat ik ze al een aantal keer iets had horen zeggen over erotica-beurs, upperware-avonden, erotische spelletjes,... Nu blijkt dat dit in feite allemaal pogingen zijn om "er iets aan te doen". Net als ik.
 
Ergens doet het toch wel deugd om te horen dat ik niet alleen ben met dat gevoel. Het meest frapante is ook dat zij er echt iets wil aan doen, maar ook zowat teneinde raad is. Bon, we hebben dus ons gespreksonderwerp voor de toekomst wel te pakken :)

Commentaren

 • Ik denk dat je idd zeker niet alleen bent met dit probleem. Ikzelf heb net hetzelfde voor. Mijn vriend klaagt er ook over dat "het" bij ons niet genoeg gebeurd maar dat het in het begin van onze relatie niet op kon.
  Soms ben ik van plan om een gezellig avondje te plannen en eens vroeg te gaan slapen maar als het dan zover is, heb ik er absoluut geen zin in en komt het er dus niet van. Sex is niet alles in een relatie maar toch niet onbelangrijk en mijn vriend blijkt er bovendien wel nogal veel belang aan te hechten. Ook wij hebben al enige discussies gehad over dit onderwerp.
  En ook ik kom vaak met een excuus af : moe, hoofdpijn,...

  Ik vermoed trouwens dat er nog wel meer vrouwen zijn met dit probleem maar er niet graag voor uitkomen...

 • En A-woman, ik heb echt waar een enorm respect voor je. De bergen kritiek die je krijgt, krijgen je gewoon niet eronder. En zo hoort het. Een ander had misschien het bloggen al lang opgegeven .
  Jij weet wie je bent, en jij weet hoe je relatie zit, en daar heeft niemand over te oordelen. Niemand KAN daar gewoon over oordelen.
  Een blog is een uitlaatklep, voor de meesten toch, en daarvoor gebruik je het grotendeels. Dus mensen, dan is het toch normaal dat haar 'probleem' hiet op de voorgrond treed terwijl er in haar dagelijkse leven veel meer gebeurt.
  Echt waar, respect meid!!

 • ...maar tegelijkertijd iemand die een blog gebruikt waarvoor 'ie bedoeld is - gedachtenstromen, denkpistes, gedragsperikelen. Daarbij mooi geschreven ook. Keep on blogging. Of je nou zin hebt of niet :-)

 • http://www.hln.be/hln/cch/det/art_97886.html

  over frambozen en seksuele opwinding & libido ;) ik moest aan u denken meisje :) :$ .. 'n goed weekend! ..

 • avondje pasta-eten allemaal niet met zich kan meebrengen! Leuk dat je iemand gevonden hebt die precies weet wat jij voelt. Wij kunnen we zeggen dat we je steunen, maar echt weten hoe het voelt, doen we niet é... Nou ja, ik toch niet. Blij dat je je gevoel beter kan delen nu

 • - heb je in het begin van een nieuwe relatie wel zin om te vrijen? (of is het soms ook dan al zo dat je geen zin hebt?)
  - kom je klaar? (ik weet het, persoonlijke vraag, maar dat zou het voor mij al heel verklaarbaar maken...)
  - heb je soms wel zin in masturberen?

De commentaren zijn gesloten.