Lies

Lies, de vriendin waar ik zo'n "aha-erlebnis" (dan gebruik ik dat woord ook ne keer ;)) mee gehad heb, worstelt zo'n beetje met een probleem.
Tussen twee jobs in (ze staat in 't onderwijs en is nog niet vast aangenomen, dus zijn juli en augustus maanden zonder job), staat ze momenteel wat bij te klussen in een broodjeszaak.
In die zaak werkt een man die ze heel aantrekkelijk vindt, zowel innerlijk als uiterlijk. Ze stelt zich nu de hele tijd de vraag of het misschien zou kunnen liggen aan de diepte van de relatie met haar huidige vriend. Ze heeft een boon voor hem, maar kan nog niet spreken van echte verliefdheid, al weet ze wel dat het zou kunnen als ze het zichzelf zou toestaan.
 
En daar ligt nu net het probleem. Ze haat haar gedrag momenteel, maar kan het toch niet tegenhouden dat ze voortdurend zit te vergelijken. Heel de tijd stelt ze zich de vraag of een relatie met Mister Broodjeszaak misschien niet meer kans op succes zou hebben dan de relatie die ze nu heeft.
 
Gelukkig ben ik toch voorbij de fase waarin ik denk dat het iets met mijn vriend zou kunnen te maken hebben. Ik weet nu (aangezien het in feite de derde keer is dat ik dit meemaak) dat dit vooral met mezelf te maken heeft.
Het lijkt mij echt vreselijk om heel de tijd met die twijfel te zitten, zoals zij die heeft.
 
 

Commentaren

 • Nou alweer een zeer spijtig zielig verhaal. En alweer een tweede man in het spel, ruikt dit niet een beetje veel naar de zoveelste herhaling van 'ik wil wel, maar ik kan niet?'
  Ik bijf er op hameren: een psycholoog zou van pas komen.

 • Ja laura, ik heb jouw punt ondertussen al wel verstaan.

  Ik zal het toch nog eens (alweer) even duidelijk stellen:
  1. Er zijn ALTIJD andere mannen op de wereld. We leven namelijk niet alleen op de planeet
  2. Wanneer je het moeilijk hebt binnen de relatie wil dit nog niet meteen zeggen dat je dus maar op zoek moet naar iemand anders, dat je frigide bent of dat je naar een psycholoog moet gaan.
  3. Versta mij niet verkeerd: ik heb absoluut niets tegen psychologen. Spijtig genoeg kan ik niet verder op uitwijden, maar neem gerust van mij aan: mocht dat nodig zijn, dan zou er niets zijn dat mij zou tegenhouden hulp te vragen.
  4. Lies is gecharmeerd door die man in de broodjeszaak. Gebeurd jou dat nooit? Denk jij dan nooit in een onbewaakt moment: hoe zou het met hem zijn? Neen? Ok, dan ben ik gigantisch jaloers op jouw relatie. Toch? Wel, join the club, ik denk dat iedereen al wel eens twijfelt.

 • En tijdens het veel te snel typen maak ik nog dt-fouten ook...
  Tsk tsk, dringend nood aan vakantie!

De commentaren zijn gesloten.