Dilemma

Een hele tijd geleden was één van mijn beste vriendinnen bij mij op bezoek. We waren zo wat serieus aan het babbelen en op een moment laat ze vallen dat ze vermoedens heeft dat haar vriend (Steven) vreemdgaat.
Dat verbaasde mij enorm omdat hij in mijn ogen een beetje een "slof-type" is. Ik zie hem nooit initiatief nemen ivm iets. Zelfs als er moet beslist worden wat hij zal drinken, kijkt hij vragen naar zijn vriendin. Alsof zij dan moet zeggen wat hij het beste zou doen.
Ik vroeg haar wat die vermoedens heeft doen ontstaan. Ze zei dat hij de laatste tijd verdacht veel sms'jes krijgt, die hij dan toevallig met zijn rug naar haar gekeerd moet lezen.  (enfin, dat was haar aanvoelen).
 
Aangezien ik mij echt niet kon voorstellen dat hij zoiets zou doen, lachten we haar bezorgdheid weg.
Toch zei ze mij nog dat als ik iets zou weten, dat ik het haar dan moest zeggen.
 
Welnu...
Gisteren hoorde ik via-via dat Steven blijkbaar toch inderdaad een affaire zou hebben met de receptioniste van zijn werk.
De persoon die mij dit vertelde had het ook maar gehoord via iemand anders, dus ik vind dat dit in feite nog te klasseren is onder de categorie "roddel".
 
En het is ook absoluut tegen mijn principes om zoiets te gaan doorvertellen. Ik heb al voor zo'n situatie gestaan, maar er waren toen wel een aantal verschillen.
Ik kende de man in kwestie vrij goed (ik ken Steven alleen via mijn vriendin), ik wist toen 100% zeker dat hij een "scheve schaats reed" en ik wist dat zijn vriendin absoluut geen vermoedens had.
Ik ben toen naar die man gestapt en heb hem gezegd dat ik het wist. En dat als ik het wist, dat dat dus ook bij anderen bekend was. Ik vond dat hij dan maar zelf zijn verantwoordelijkheid moest opnemen om dit eventueel te vertellen aan zijn madam.
Hij heeft er toen voor gekozen om dit niet te doen, maar het heeft nog een kleine maand geduurd voor zij erachter was gekomen. Met alle gevolgen vandien.
 
Enfin, Steven dus.
Ik denk dat ik er het beste aan doe om voorlopig niets tegen mijn vriendin te zeggen. Stel dat het allemaal roddels zijn, dan zou ik echt wel een revolutie in die relatie brengen, die absoluut niet nodig is.
Maar, als het toch waar zou blijken en ze komt er nadien achter dat ik ervan op de hoogte was, dan vrees ik dat ik mijn vriendin kwijt ben.
 
Vervelende situatie...
 

Commentaren

 • Inderdaad moeilijke situatie! Maar als ze al vermoedens heeft dan zal het toch niet lang duren vooraleer hij door de mand valt hoor. Ik zou nog een beetje de kat uit de boom kijken, hoor.

 • situatie komt mij bekend voor...het is moeilijk om te weten wat je moet doen...achteraf was ik zelf kwaad dat ik niets tegen mijn vriendin gezegd had...maar niet iedereen is daar evenwel mee gediend...

 • Maar dat komt omdat ik zo eerlijk ben als de pest.
  Groetjes,
  GDB.

 • moeilijk, ik zou waarschijnlijk ook wel nog wat afwachten omdat het niet zeker is en ze heeft de vermoedens al, dus meer informatie geeft het niet echt. Als er zekerheid was, zou ik het waarschijnlijk wel op één of ander manier zeggen, maar das geen leuke boodschap om te brengen...

 • Je hebt nu al van 2 onafhankelijke bronnen vermoedens gehoord dat hij buiten de lijntjes kleurt. Wat is de kans dat er nu nog steeds niets van aan is?
  Je kan misschien nog eventjes wachten, maar dan moet je toch wel echt eens de stap zetten. Ze heeft het zelf gevraagd, en het moet verschrikkelijk zijn om er achter te komen dat iedereen uit je vriendenkring het al maandenlang wist.

 • Ik zou het niet zeggen, maar je vriendin de volgende maal als ze over haar vermoedens begint , haar niet sussen maar gewoon zeggen dat ze haar vriend keihard met haar vermoedens moet confronteren ....
  In ieder geval, zo'n 'affaire' komt altijd uit .... vroeg of laat

 • Heel moeilijk... 'k Denk dat ik naar haar vriend zou gaan en hem een deadline zou stellen (als hier geen verandering in komt, of als je t zelf nie vertelt, doe ik het wel). Der is niks zo erg dan dat de hele wereld behalve het slachtoffer alles weet

 • het zeggen, omdat ze er tenslotte zelf achter gevraagd heeft. Zij heeft vermoedens, jij hoort 'roddels'... Ik denk dus wel dat er iets van aan is. Wel, zeg gewoon dat jij geruchten hebt gehoord, dat je niet weet of het effectief waar is. Dan kan ze alsnog beslissen of ze er iets mee doet of niet. Het is inderdaad héél erg als jij ontdekt dat iedereen er iets van wist, zonder jou iets te vertellen.

 • hoe groot haar liefde voor die jongen is, als die liefde echt heel erg groot
  is dan is het gevaarlijk om het aan jou vriendin te vertellen, aan één kant zal ze het wel appreciëren maar aan de andere kant kan ze ook anders
  reageren...

  En als je het verzwijgt kan ze het jou misschien kwalijk nemen maar als
  ze dieper nadenkt dan weet ze dat je het niet verzweeg omdat je het
  goedkeurde maar eerder om haar gevoelens te sparen.

  Maar inderdaad, als je vriendin haar vermoedens in vreemdgaan nog
  eens op tafel gooit zou ik haar toch een beetje in die richting duwen dat
  ze hem ermee moet confronteren met haar vermoedens, je mag haar
  zeker geen volledig vertekend beeld geven van de situatie, geef ze de
  kans om er zelf achter te komen, het zal pijnlijk zijn, maar beter zo dan
  dat jij degene bent die het slechte nieuws moet brengen.

De commentaren zijn gesloten.