26,3

GewichtNeen, dit is niet de prijs van een hip t-shirtje dat ik laatst kocht, ook niet het aantal keer dat ik deze ochtend met mijn ogen heb moeten knipperen om helemaal wakker te geraken (dat was veel meer) en al helemaal niet het aantal graden dat het buiten is. Het is simpelweg het hatelijkste cijfer ter wereld: mijn bmi.

Voor de leek (maar dan moet je de laatste 5 jaar wel als excuus hebben dat je ondergegraven was op Antarctica): jouw BMI is jouw gewicht, gedeeld door de lengte in het kwadraat. Of voor diegenen die er geen jota van snappen, klik hier. Al de onverlaten (ik dus ook), met een bmi hoger dan 25, zitten in het oranje of rood.

En ik zit dus duidelijk in de categorie "te zwaar".

Verdekke!

Ik loop mij dus nu drie keer de ziel uit mijn lijf en hoopte daarmee al heel wat te bereiken. Gevolg van al dat geloop, is wel dat ik er honger van krijg. Ah ja. En aangezien ik toch goed gelopen heb, zal die dame blanche of die portie frietjes er wel bij kunnen, denk ik dan zo. Veel te naïef uiteraard. En het ergste is nog wel dat ik heel goed weet dat het allemaal zo niet in elkaar zit.

Het is nog eens dubbel zo stom door het feit dat het echt wel een gemiste kans is. Had ik, ergens in maart, mijn verstand erbij gehouden en het lopen gecombineerd met een beetje letten op mijn voeding, dan was er nu zeker al wat gewicht af. In plaats van bij...

Maar, er is licht aan het einde van de tunnel. Al is het wel controverseel licht. Lola en ik gaan voor de grove middelen en hebben binnenkort een afspraak bij een arts die er meer over weet. Neenee, we gaan vanaf nu niet leven op koolsoep en water. Dat zou ik overigens niet kunnen. Maar, die 26,3 moéten terug naar een getalletje onder de 25, zeker met bikini-seizoen in het vooruitzicht! Duimen! 

Commentaren

 • Interessante link! Ik heb 24,8 hihihi, echt waar. Ik heb dus geen reserve meer hé? ;-)
  Fijne donderdag Woman!
  Groetjes van Miek

 • 28: help, mag ik mee?

 • Ik wens je alleszins veel succes!!!!

  Ik kom hier zeker nog lezen...

  Groetjes x

 • kheb ook eerder een overschot in da cijferke. Ben er aan bezig maar effe wat minder voor het moment. Veel te goeie maatjes en onafscheidelijk geworden van de chocopot ;-s
  heb ook al vanalles geprobeerd en nu ook onder medische begeleiding
  ben curieus hoe je het gaat aanpakken
  succes meid!

 • 21,9 ;) Een Snickers zijn 300 calorieën op 2 min. naar binnen gespeeld, 't is zo'n goe half uur sporten om 't er terug af te krijgen.
  1 kg gewicht zijn 8000 calorieën, dus ge geraakt er nooit met sporten alleen :) Enkel de combinatie werkt.(enkele weetjes uit de cursus die ik momenteel volg)

 • in plaats van gewicht te verliezen kan je misschien proberen om een beetje groter te worden om je bmi onder de 25 te krijgen. iig veel succes ermee

 • vwala, dat is dan ook weer niet goed hé. Te licht. Andere kant dus.
  En ik vreet dus een hele dag door hé. Och my..help...zou ik een lintworm hebben???

 • 21,6

  Net goed. Voor mij hoeft het zeker niet boven de 22 te gaan, 'k ben maar een klein meisje, dus dan lijk je al rap wat ronder denk ik.

 • na een half jaar sport, was ik eerst heel wat bijgekomen, maar dat zijn de vetten die zich omzetten in spieren, die wegen meer dan vet! Daarna gaat alles redelijk vlotjes bergaf, dus niet panikeren, dat je eerst bijkomt is NORMAAL!

 • Overcompensatie ... ik ken het fenomeen. Jezelf belonen voor de geleverde inspanningen, maar er dan niet bij stilstaan dat de beloning niet in verhouding staat met de inspanning (qua aantal calorieën).

  Ben benieuwd wat die afspraak bij die arts betreft.

  Groetjes,
  Michael (Mijn BMI : 25,4 dus ook nog werk aan de winkel)

De commentaren zijn gesloten.