Meisjes en hun auto

imagesIk verander dus van werk en bijgevolg ook van auto.

Op mijn huidige werk heb ik momenteel een "chique vwatuur" ter beschikking. Onze baas is nogal auto-minded en kijkt niet op een eurocent meer of minder om ons wieltjes onder ons gat te steken. Op de oprit en de parking van ons bedrijfje staan een aantal blitse SUV's opgesteld in slagorde, aangevuld met enkele cabrio's. Inderdaad mensen, en dit zijn dus firma-wagens, stel je voor.

Ik roep al een tijdje van de daken dat mij dat "allemaal niets doet", "dat ik met gelijk wat dat bolt wil rijden", "dat het in feite schandalig is dat iedereen de mond vol heeft van het milieu, maar dat wij met zo'n bakken rijden" en "dat klanten altijd rare ogen trekken als we met zo nen dikke oto op hun parking rijden". Bon, tot daar het stoer doen.

Vol goeie moed ben ik ondertussen met het budget dat ik ter beschikking krijg van mijn nieuwe werkgever naar verschillende garages getrokken, in de volle overtuiging een "gewone auto" uit te kiezen. Om uiteraard te merken dat ik er op 1 ding zal op achteruit gaan in mijn nieuwe job, nl. het prestige van mijn auto.

Aangezien ik zo hoog van de toren heb geblazen dat een auto voor mij niet belangrijk is, zou mij dat in feite niets moeten doen. Ik zou vlotjes mijn luxewagen, mét gps, leren zetels, stoelverwarming, extra grote koffer, airco, en van het juiste trendy merk moeten omwisselen voor een modale gezinswagen met gewone zetelbekleding, tomtom gps-ke op de voorruit gekleefd en zonder enige vorm van extra luxe.

En daar heb ik het dus blijkbaar, ondanks mezelf, moeilijk mee. Ik ben momenteel zelfs al zo dwaas aan het redeneren dat ik naar mijn huidige garage zou willen stappen om te onderhandelen over de prijs van nét dezelfde auto als diegene die ik nu heb. Ja, inderdaad, die veel te grote, veel te bombastische, veel te luxe auto. Shame on me.

De realiteit van de centjes zal mij wel terugbrengen tot de modale wagen. En ik mag daar absoluut niet over klagen, aangezien dat dat al meer is dan sommige mensen met een véél belangrijkere job dan ik (zoals verpleegsters, onderwijzers, brandweermannen,... ) die dagelijks met een klein tufke, dat ze zelf betalen, heen en weer moeten rijden.

Ik moet alleen vaststellen dat mijn macho-gehalte blijkbaar hoger ligt dan ik zelf had gedacht. Of hoe een vrouw toch af en toe ook kan genieten van met dé juiste auto te rijden. :)

Commentaren

  • ...waarmee ik elke dag naar mijn werk 'bol'. Maar eigenlijk zou ik liever met de trein gaan werken (rust, geen fileleed, langzaam ontwaken,..) ware het niet dat mijn werk hiervoor te slecht gelegen is...
    Dus als echt macho zeg ik: geef mij maar een trein ipv een auto :o)

  • al blij dat ik elk weekend het cliootje van mama mag gebruiken ;)

  • Nope....Miss Superficiality

  • zelfkennis is het begin van alle wijsheid enzo :)

  • Amaai welke functie heb jij dan wel als je met zo een auto rond rijd? Of wil je dat niet zeggen?

    Ik kijk wel op naar dames zoals u.

  • shame on you... Ik ben al blij dat ik een auto van het werk krijg en dit van mijn eigen budget mag schrappen... Al moet ik toegeven dat ik ook wel vrij content was toen ik zag welke auto binnenkort voor mijn deur zal staan. Ik droomde altijd van een volumewagen dus die scenic daar ben ik supercontent mee! Al zullen sommigen daar een ander kleinburgerlijk idee van hebben ;-D

De commentaren zijn gesloten.