Op algemeen verzoek...

Vorige week had ik dus de kans om naar het lang aangekondigde concert van Clouseau te gaan. Ze speelden voor de gelegenheid volledig unplugged (of het leek toch zo) en zouden hun top10 brengen. Deze top10 was verkozen door luisteraars en kijkers van enkele geselecteerde media-kanalen.

En ik moet toegeven: ze hebben fameus van jetje gegeven. De broertjes schenen er maar niet genoeg van te krijgen.

Eerst hebben ze hun top 10 gespeeld. Niet in de juiste volgorde, maar dat is hen vergeven want hun nummer 1 was niet bepaald hét partynummer om een concert mee te eindigen (Afscheid van een vriend). De zaal zat gezellig (iets te) vol, waarbij sommige mensen het ongeluk hadden om de hele tijd te moeten rechtstaan. En aangezien het een optreden was dat ook live via radio en nadien op TV zou komen, betekent dat uiteraard dat er zo nu en dan stevig moest gewacht worden.

07-11-15 Clouseau012-

Het moet gezegd, de zaal zag er super uit, Koen en Kris hadden er zin in, de drummer zag er lekker uit (al zou ik zijn staartje graag afgeknipt hebben) en de ambiance zat erin. Al denk ik wel dat het nóg leuker zou kunnen geweest zijn. Was het omdat de mensen geïntimideerd waren om plots zo dicht tegen hun idolen te staan of waren ze een beetje té fel onder de indruk van de instructie's van de productieleidster, maar ik vond dat het toch niet écht volle ambiance was.

In ieder geval, de échte fans hebben waar voor hun geld (bij wijze van spreken dan, want het geheel was gratis) gekregen. Na de opnames van de top10, hebben beide broers een exemplaar van hun laatste cd uit het publiek geplukt en zijn ze systematisch alle nummers die ze nog niet gespeeld hadden van hun dubbelCD (!) beginnen te spelen. JukeBox Clouseau dus. De fans keken ernaar en snoepten!

Terwijl ik daar zo tussen dat publiek zat, heb ik mijn ogen eens goed de kost gegeven. Zo kon ik mij niet van de indruk ontdoen dat de bleke jeans van Koen nét iets te klein was. Zou hij dit doen om zijn vrouwelijke fans te paaien(wat in mijn ogen niet gelukt is, want ik vond het niet flatterend), of koopt Valerieke (de styliste, btw) zijn broekskes te klein, of doet ze (of haar huishoudster) de was te warm?

Het publiek bestond voornamelijk uit enthousiaste madammen. Toch heb ik ook enkele mannen gezien, die waarschijnlijk door hun vrouw meegesleurd zijn. Kwestie van in putteke Brussel niet alleen te moeten rondlopen waarschijnlijk.
Eén koppeltje sprong er wat mij betreft toch uit. Ze zaten gezellig gekneld tussen de boxen en een assistent-camera-man. Hij zat strak in het pak en zag er mooi afgeborsteld uit (buiten zijn foute bruine schoenen...), en zij had voor de gelegenheid een sexy "little black dress" aangetrokken. Ze zagen er met hun twee uit als om door een ringetje te halen. Héél het concert lang (en geloof me: dat was lang) hebben ze elkaars handen of knie zitten strelen, elkaar lief in de ogen gekeken, samen luidkeels meegezongen en verliefd zitten gluren naar elkaar. Ik stel mij dan voor dat dit een vrij recent koppel is, want ze leken zoooo verliefd. Langs de andere kant, als dit een stel is dat al vele jaren samen is, en zelfs (wieweet...) met kindjes, dan hebben ze het toch écht wel super voor elkaar. Als de liefde na zovele jaren nog zo overduidelijk aanwezig is, dan moet dat toch super zijn.

Het viel mij trouwens op dat ze tijdens het liedje "Daar gaat ze" soms heel veelbetekenend naar elkaar keken. Hij keek plagend naar haar en zij moest er steeds even mee lachen. Ik heb er mijn hoofd al over gebroken wat dat zou kunnen betekenen, aangezien de tekst toch niet zo positief is hé...

En voor diegenen die het zich nu afvragen: neen, ik ben nog steeds geen Clouseau-fan...

Commentaren

 • Misschien was het zijn maitresse en had ze net gezegd dat ze haar man ging verlaten ? :) Daar gaat ze

 • laat HIJ haar altijd parkeren...

  (En zelfs de hoeders van de wet
  Kijken minzaam als ze fout parkeert)

 • ... héél erg misschien ... heeft a-woman wel gelijk en hebben ze het écht super voor elkaar ...
  Jij wint ... LOL :-)

 • waren ze net terug samen na een korte breuk?
  of ben ik nu weer te negatief aan het denken?

 • Toeme, daar had ik anders, als zijnde Clouseau fan, wel wil bij zijn.

De commentaren zijn gesloten.