nog nooit!

Lilth van "Tales from the Crib" is er alweer in geslaagd om het meest banale onderwerp om te toveren tot iets heel intrigerend, nl. een doordenker op de vraag "wat heb jij nog nooit gedaan?". Het gaat dan niet over de meest extentrieke dingen zoals "basejumpen met 33 vrouwen aan dezelfde parachute", maar over de gewone dingen des levens, zoals grasmaaien, hamburgers eten en video's programmeren.

Ik ben ook eens nagegaan wat ik allemaal nog nooit gedaan heb...

Ik heb nog nooit een volledige sigaret gerookt (2 trekskes was genoeg om het af te leren), een lichaamsdeel gebroken, krab gegeten, een koe gemolken, een fret aangeraakt, een hond gewassen. Daarbij heb ik nog nooit later dan tot 8u 's ochtends gefeest, ben ik nooit naar Amerika geweest, heb ik nooit een rugbymatch gezien, op cruise geweest, de sportkaterne van de gazet gelezen, een contactadvertentie geplaatst.

Ik ben nog nooit bevallen, nog nooit 69 gedaan, of een trio (noch met 2 mannen, noch met 2 madams), nog nooit met een Mercedes of Porche gereden, nooit geslaagd in mijn enthousiaste vermageringspogingen. Nooit die 5 toerkes gelopen die ik nu zou worden verondersteld te kunnen lopen in een half uur.

Aangezien ik geen evenwicht heb, heb ik nog nooit op een snowboard gestaan (hoewel dat wel een toekomstplan is), squash heb ik ook nog nooit geprobeerd, en waterskiën ook niet.

Ik heb nog nooit geslapen in een hemelbed, of op een boot. Ik heb in een frituur nog nooit een klaargemaakte saus zoals stoofvlees of "vol-au-vent" besteld.

Ik heb nog nooit een muggenbeet op mijn neus gehad, een spin over mijn hand zien kruipen of een labrador geaaid.

En jullie?

Commentaren

 • ...a-woman int echt gezien :) (maar misschien wie weet?)

 • Ik heb nog nooit een roman geschreven.
  Dit is tragischer dan het lijkt.

 • a-woman, je blijft me verbazen hoe je van de ene op de andere dag van een zware vraag (van gisteren)naar zulke luchtige bedenkingen kan overschakelen...maar goed dat je dat kan ...

 • Indien je nog nooit 69 (soixante neuf) gedaan hebt is het meer dan tijd dat je er eens aan begint, want je weet niet wat je mist. Of een triootje. Ik heb het allebei gedaan, en heb er zeker geen spijt van, integendeel. Het triootje was met een koppel, man en vrouw dus. Ik moet zeggen, het was dik in orde.

 • Hoewel ik van nature een enorme pessimist ben, denk ik niet in termen van 'ik heb nog nooit', maar denk aan al die dingen die ik wel gedaan heb. En de meeste dingen die ik in een lijst zou zetten van 'ik heb nog nooit' interesseren me toch niet.
  Dus je volgende blog misschien een lijstje ' ik heb al wel eens...' :)
  Groetjes

 • De vraag 'ik heb nog nooit....' schept nu net dromen en vind ik nu net heel positief, want dromen doet leven en scheppen nieuwe inzichten. Iedereen recht op zijn meningsuiting, maar k'wou toch even reageren op voorgaande reactie!
  K'leef immers al heel mijn leven met de vraag 'ik heb nog nooit...' en t'is net daardoor dat ik telkens op zoek ga naar nieuwe ervaringen en mezelf verder ontwikkel. Point van deze soms kritische mens!

 • Gelukkig is het antwoord op deze vraag voor mij zo ruim dat het me te veel werk kost om er één te geven. Bovendien zouden er maar dingen blijven bijkomen. K'zou er natuurlijk enkele essentiële dingen kunnen uithalen. Maar wat ik heel belangrijk vind is dat je met de antwoorden op die vraag ook daadwerkelijk aan de slag gaat en ze in praktijk durft om te zetten in de mate van het mogelijke. Groetjes

De commentaren zijn gesloten.