feesboek

gamerz_ignoreEr was een tijd waarin ik helemaal enthousiast was over feesboek. Ik "vond" mensen die ik al in geen 100 jaar gezien had en kon er lezen of ze tegenwoordig gelukkig getrouwd zijn, met een hord kids, welke job ze doen en wat hen zoal bezig houdt. Er staan dan ook zo'n kleine 600 foto's op, enkele video's, info over welk disney-symbool ik ben, lidmaatschappen op de meest bizarre groepen (van de freggles tot de lagere school bij ons in 't dorp waar ik mijn eerste hippe mini-rokjes versleten heb). Daarnaast heb ik mij ooit eens bezig gehouden aan te duiden welke landen ik zoal bezocht heb, heb ik mij enthousiast bezig gehouden met het kopen en verkopen van vrienden, staan mijn favo restaurantjes online en heb ik zelfs al gesmeten met schminkdozen en Eddy Wally's.

Maar ondertussen begint mijn appetijt ervoor toch wat te minderen. Ik stel vast dat je de feesboekers grotendeels kan opdelen in 3 categoriën: de opscheppers, de dikke zagen en de mensen die niks zeggen.
De eerste groep doet meer en meer zijn/haar best om zijn/haar leven er zo blits mogelijk te laten uitzien. Als je het zo mag geloven, gaat iedereen tegenwoordig alleen nog maar naar de duurste concerten, zijn de baby's in de aanbieding, veranderen "relationship-statussen" (tot ieders tevredenheid) om de vijf seconden en staat iedereen alleen maar geweldig knap te feesten op alle foto's.

Daarnaast heb je natuurlijk ook de eeuwige zagers die het zich niet kunnen laten om elke dag zeer enervant hun werkdag af te tellen, elk tv-programma dat ze bekijken online zetten en je vervelen met welke les van 0-5km ze tegenwoordig zitten in de start to run.

En dan nog diegene die gewoon op feesboek een profielke hebben omdat dat tegenwoordig nu eenmaal hip is.

Dus... ik heb grote kuis gehouden. Ik heb de gul toegezegde "vrienschappen" op feesboek aan banden gelegd. Te veel zagen op feesboek? Ignore! Te veel stoefen? Ignore! Ex-lieven die opscheppen over de fantastische nieuwe madam? Ignore! Would-be vrienden die enkel uit zijn op gratis drank op leuke feestjes? Ignore (met veel leedvermaak)! Die schoolvriendin uit het lager onderwijs die nu meer schijnt met vakantie te gaan dan te werken? Ignore!

Voila!

Ooit zei een kaartlegger tegen mij dat je een vol glas eerst moet leegmaken voor je het weer kan vullen. Awel, dit is dan heel letterlijk zo gebeurd in het aantal vrienden.
Alé, zeg nu zelf... Hoeveel van die mensen die zich op zo'n virtueel blad jouw vriend noemen zouden ook effectief in hunne auto springen als er écht eens iets mis zou zijn met jou...

Alleen... had ik niet beter nog een 4e categorie kunnen toevoegen en daar mezelf toe rekenen: de "toffen" ;) Kwestie van niet té veel mensen op hun tenen te trappen...

Commentaren

 • Eigenlijk heb je wel gelijk. Ik vond dat leuk in 't beging maar geleidelijk aan zet ik dat bijna niet meer op. Nu komt net een secretaresse hier ook effe melden dat ze mij daarop 'gevonden' had. Tijd dat we het volledig afsluiten. En die oud-lieven die U lastig vallen met hun leuker lief, 't is een plaag :)

 • Ik hou ook regelmatig grote kuis op Facebook. Als vrienden van vroeger me vinden, voeg ik ze een tijdje toe, daaruit zijn weer banden aangehaald, maar diegenen die niets zeggen of in één van die drie irritante categorieën blijken te zitten, vliegen er bij mij ook onverbiddelijk weer uit. Internet is sowieso al fake genoeg.

 • Op een vampierbeetje hier en daar na heb ik nooit aan de "spelletjes" op Facebook meegedaan. Bij gebrek aan blog update ik regelmatig mijn status (alsof iemand het zou interesseren).
  Maar het meest zorgwekkende is "getagged" worden door jongere collega's / vrienden die te pas en te onpas foto's nemen op fuiven en feestjes. En het dan nog undone vinden dat je jezelf "untagged"in die foto's. En zo komt er ongewild meer op tinternet dan je zelf wil.

 • IK ZOEK VROUW OOM EEN NACHTJE SEX MAKKEN

 • me dunkt dat jij ook in groep 2 zit

  lol

 • ik zoek een meisje

 • Ik zit sinds enkel maanden op feesboek en heb ervaren dat niet alleen je oude vrienden je weten te vinden, maar ook gekken, stalkers en mensen die je eigenlijk niet mogen en je echt kwaad willen doen. Zo heb ik maanden last gehad van een stalker die, om mij te pesten onware berichtjes stuurde naar de hele wereld. Helaas is de beveiliging van faceboek niet perfect, want via derden kunnen ongure figuren toch je vriendenlijst bekijken en weer hun vriendenlijst. De stalker is inmiddels opgepakt, maar echt leuk is faceboek niet meer en gezien de onveiligheid heb ik het maar verbannen. De politie vertelde mij trouwens dat in mijn omgeving al 4 mishandelingen hadden plaatsgevonden die feesboek gerelateerd waren, dus weg ermee!

 • ik hou van dieren

 • houd van dieren en planten

 • ik hou van dieren en planten

 • ik vind het erg dat je steeds word bespioneerd
  door een pepaald persoon

 • Groot gelijk met die Feesboek rommel...
  Myspace is meer internationaal, je maakt een nette pagina op, neemt een andere naam aan, een andere profielfoto en je laat maar komen. Je maakt je space privé of openbaar voor iedereen. Staan ze je niet aan ? Gewoon niet accepteren of na een tijdje eruit! Geen wonder dat het woord van het jaar "Ontvrienden" is ! Fijne mensen onmoet je overal maar nog het meest in het echt! ;-)

 • mr pepino

De commentaren zijn gesloten.