• Zwart wit

  070929_zwerfkatten_3Eerst even zwart:

  Het ziet ernaar uit dat ik niet zo lang meer een job ga hebben. De firma waar ik werk staat op de rand van failliet en we wachten al bijna 3 weken op nieuws "dat vandaag gaat komen, en het ziet er goed uit". Ondertussen hebben we de formele verklaring dat er voor juni geen loon meer opzij staat, waardoor het heel onzeker is ik dinsdag nog wel kan/wil komen werken.

  Maar bon, er is ook wit in mijn leven. En al lijkt dit heel trviviaal, het heeft deze ochtend toch mijn dag gemaakt.

  Bij mij in't straat wonen veel zwerfkatten. Blijkbaar ibiedt de grote baan die parallel met onze straat ligt en de bosjes die het zicht van stoute mensen wat kunnen afleiden de ideale gelegenheid om ongezien katten (groot & klein) te dumpen. De arme schatten zwerven dus rond.
  Jarenlang heeft een oud meneerke de zorg van die katjes op zich genomen en zag je hem plichtsgetrouw elke ochtend om 8u30, gewapend met kabas en wandelstok naar het wegje trekken waar de poesjes zich schuilhouden. De floeren beestjes kregen nat & droogvoer en werden geregeld verwend met een verse portie melk. Maar ondertussen doet dat meneerke dat niet meer. Waarschijnlijk omdat hij het fysiek niet meer kan, want zijn hart lag echt bij die poesjes.
  Resultaat: een stuk of 5 broodmagere zwerfpoezen...
  Aangezien ik poesjes niet kan zien afzien (en toch zeker niet dat arm dutske met 3 pootjes), ben ik zak eten gaan halen en geef ik ze nu regelmatig te eten. Maar ik ben niet alleen. Ondertussen heb ik 3 andere mensen gezien die zich regelmatig ontfermen over de dutskes. Binnenkort hebben we dus 5 gezellig dikke zwerfkatten lopen. En dat, beste menschen, maakt mijn dag...