• De krant vandaag

  Als ik de krant mag geloven, ben ik nu wetenschappelijk bewezen een knappe vrouw. Ah ja: ik vind mijn moeder een héél schoon madam, dus bijgevolg ben ik nog mooier.

  Ik zeg het niet... de krant zegt dat !! :)

  (kwestie van de nieuwe werkweek met een positief gevoel te starten)

 • Mama's normen

  Onderweg naar huis, met de mama op de passagierszetel, zit ze gezellig te knabbelen op een Twix. Meteen aansluitend drukt ze op het knopje om haar raampje te laten zakken en smijt ze al "sorry, ik weet dat het sluikstorten is, maar ik kan er gene weg mee"-end het papiertje van haar Twix vlotjes buiten.

  En ik ben toch wel een seconde of 2 verbijsterd geweest. Ik dacht heel instinctief dat mijn opvoeding toch anders was en dat ik dat niet mocht. Van mijn mama...

  En, bedacht ik mij, dat gebeurt in feite wel meer. Blijkbaar heeft ze mij opgevoed met strikte normen en waarden, maar nu de opvoeding achter de rug is (mogen we toch wel hopen), neemt ze het niet meer zo nauw met haar eigen regels. Terwijl ik die dingen toch nog steeds wel netjes opvolg.

  Zo weet ik dat ik van haar nooit met de vingers van mijn ene hand tegen de vingers van mijn andere hand  en dan met ellebogen op tafel mocht zitten. Ze vond dat een heel arrogante houding. Guess what... ze doet dat nu ook voortdurend.

  Roken was vroeger absoluut not done. Maar enkele jaren terug is ze zelf terug beginnen roken, terwijl ze al meer dan 20 jaar rookvrij was. En weet je het allergrappigste: ze wil niet dat haar mama dat weet!

  Het is in  ieder geval een hele opluchting dat mijn mams zich helemaal zichzelf voelt bij mij. Al is dat dan met haar eigen waarden & normen... :)

 • Werchter: wat rock en wat Madonna

  Yiha, ook ik deed het dus hé: twee weekends achter elkaar de wei (excuseer Herman, "het park"...) van Werchter opzoeken om respectievelijk al rockend en al poppend te springen op leuke muziek.

  Ik heb gedverdekke toch weer mijn ogen kunnen uitkijken hoor... Vier dagen Werchter doet iets met een mens. Je kijkt niet meer op van een blote kont, tiet of piemel meer of minder. Kotsende pubers (en overjaarse pubers), obscene teksten op t-shirts, stapels half opgegeten pakken friet met stoofvlees op de grond, smijten met de laatste klutskes bier, bekeroprapende dutskes en de geur van wiet & shit behoren tot de normale gang van zaken. Zelfs een enthousiast zwaffelende medemens kan hoogstens op een opgetrokken wenkbrauw rekenen.

  Dan ging het er gisteren toch een stukje deftiger aan toe. Niet alleen lag de gemiddelde leeftijd een stuk hoger, het was eraan te zien dat een deel van de toeschouwers nog nooit de wei (verdekke, nu doe ik het weer, excuseer Herman, het park) van dichtbij had gezien. Daardoor ontstond een grappig onderscheid tussen "den habituée", die net niet arrogant staat te schreeuwen dat die 2 vierkante meter wei (euhm, park) van hem/haar is, wegens verjaring van het eigendomsrecht en de hooggehakte, lichtjes neurotisch kijkende madam die op een Sportpaleis-achtig iets had gerekend.

  Al bij al was ik teleurgesteld gisteren. Ik vond het onderscheid tussen de playback- en live-stukjes net iets té duidelijk, stond ook te ver van het podium om iets degelijks te kunnen zien (zelfs de schermen leken op te kleine tv's) en de sfeer zat er totaal niet in. Het leek alsof ik naar een leuk tv-programma zat te kijken met mensen die zich "ginder" heel goed aan het amuseren waren. Ik betrapte mezelf bij het kijken naar dat scherm zelfs op een onbewaakte gedachte over het feit dat ik er ook graag bij was geweest. En realiseerde mij een fractie van een seconde later dat ik dat ook was...

  Ach ja, het is zoals een vriendin zei: de queen moet je toch één keer gezien hebben hé. En dat heb ik dus! :)

 • Katjes

  Ik wil op deze tweede juli toch even vertellen dat ik gek ben op mijn katjes.

  Het zou misschien nóg veel leuker zijn, mochten ze ook op mijn schoot komen zitten en zich laten oppakken, maar ik bewonder die beestjes toch nog altijd geweldig.

  Ze hebben van die super zachte en lenige lijfjes, kunnen zo geweldig hard genieten van niets doen, schijnen nooit zorgen te hebben en houden mij gezelschap op momenten dat ik ze nodig heb.

  Dus kleine miekes, ik zie jullie graag :)

 • Werchter!

  Ik ga 4 dagen naar Werchter. En ja hoor, om mijn eer hoog te houden: hiervan 1 dag in VIP. Dus op vrijdag loop ik met designer-stilleto's, een mooi jurkje en met mijn neus heel hoog in de lucht 10m in en uit de VIP, terwijl ik donderdag, zaterdag en zondag tussen het "plebs" ga zitten. ;)

  En bij het lezen van het blogstukje van Estelle Folle viel mijne eurocent dat ik misschien toch ook eens moet beginnen na te denken over zaken zoals: hoe ga ik daarnaar toe geraken (ok, ik heb 1 dag een goeie parkingplaats, maar de overige dagen wordt improviseren), wanneer ga ik vertrekken (want ik moet werken don & vrij), wat ga ik aandoen, durf ik zoals vroeger een bikini-bovenstukje & short aan te trekken om dan lekker zomers rond te taffelen, zonnecrème niet vergeten, centjes afhalen,...

  Pfff, het voelt alsof ik moet inpakken om op reis te vertrekken en dat is nu net dat kleine detail aan reizen dat ik niet graag doe.

  Trouwens, mijn lijstje van artiesten die ik zeker wil zien:
  - Lily Allen (maar dat ga ik niet halen, want ik werk dan nog...)
  - Tiga
  - Laurent Garnier
  - Eiliana Torrini (ga ik ook niet halen, snif!)
  - Coldplay
  - Bloc Party
  - Lady Gaga (maar dan ga ik Coldplay missen, en dat is geen optie, misschien een stukske Gaga dus)
  - Arsenal
  - Kings of Leon
  - Franz Ferdinand
  - Boyz Noize
  - Katy Perry
  - Nine Inch Nails
  - Kaiser Chiefs
  - Black Eyed Peas
  - Lady Linn & her magnificent Seven

  Elke dag dus een groep of 4 die ik niet wil missen... Ik ga weten wat doen! :)