Kwissen

Ok, ik ben geen dommetje. Maar om nu te gaan zeggen dat ik de volgende "slimste mens ter wereld" zou kunnen zijn... Mnee, dat ook weer niet.
Vorig jaar nam ik deel aan een plaatselijk kwiske. Nogal last minute hadden vrienden van mij nog een plaats over in de kwisploeg en ze waren op zoek naar een vrouw. Voor de categoriën "mode" en "dag allemaal-weetjes". Bon, ik heb mij toen laten overhalen maar heb wel verwittigd dat ik van het type "ah ja, dat wist ik wel, maar ik kon er niet opkomen" was.

Verrassing alom... we wonnen het plaatselijk kwiske. En jawel, zonder vals spelen zelfs. Enfin, toch niet fel vals gespeeld. We hebben hooguit 3 te luid gefluisterde antwoorden van onze buur-kwis-ploegen gehoord. ;)

We wonnen een afschuwelijke wisselbeker (die een jaar in de kelder heeft gestaan), en ik had er nog een manicure/pedicure bovenop. Gewéldig toch! ;)

Dit jaar hadden we een reputatie te verdedigen. Eén van onze kwismakkers was tot overmaat van ramp overgelopen naar een andere kwisploeg, dus het zag er niet goed uit.
Maar, we hebben stand gehouden! Van de 48 ploegen werden we 6e. En ik mag met alle fierheid zeggen dat we in feite zelfs de eerste "plaatselijke" ploeg waren. De andere 5 ploegen zijn van die onnozele kwisploegen die het land afdweilen om daar veel bucht bij elkaar te winnen.
En onze overgelopen kwismakker? Awel, die werd 22e. Nah! Het zal hem leren :)

Commentaren

  • Da's pas een gevaarlijke combinatie ;-)

  • Je bent een 'winner', A-woman! Het staat vetjes tussen de regels hierboven. :-)))

    Groetje

  • toch maar es inschrijven voor 'blokken' ? :-)

  • Ik was ook een kwisser, ik stak indertijd de kwis in mekaar voor het lokale jeugdhuis. Maar toen kwamen er little ones en werd er jammer genoeg niet meer gekwist. Dat moet veranderen !

De commentaren zijn gesloten.