• Ergeren

  minJa ok, ik kan mij ergeren, en nog niet zo'n beetje ook ...

  Aan:
  - het feit dat meer en meer mensen het woord "cuisson" vinden te moeten gebruiken. Te pas, maar vooral te onpas.
  - Dat f*cking Rock Werchter mij altijd opnieuw schijnt tegen te werken of moet ik zelfs zeggen: nadoen. Heu? Wtf!
  - Dat mijn baas het een logische zaak vindt dat ik mijn ticket voor Prince vlotjes in de vuilbak dump omdat hij het nodig vindt om mij voor een "leuke werkopportuniteit" in te plannen.
  - met de fiets naar 't werk rijden. Enfin, dat is niet ergerlijk, want dat was het fijne plan. Het ergerlijke is het feit dat fietspaden blijkbaar alleen worden getrokken als er nog ergens een stukske baan over is. Of niet.
  - stagiairs die mij VOORTDUREND tegenspreken. Zwijg! Ik weet het écht wel beter! En doe gewoon wat ik vraag! En denk zelf ook eens na, in plaats van mij onnozele vragen te stellen! En "het gebeurt" is écht niet met dt! Echt maat...
  - het weer dat goed is in de week en slecht is in 't weekend
  - het goeie weer. Ja, inderdaad, want dan heb ik dus hooikoorts. En een lopende neus, en irriterende ogen en dan hoest ik er mijn longen uit.
  - mijn collega die er prat op gaat dat alles (ALLES) zijn sublieme idee is. Waardoor ik gereduceerd wordt tot uitvoerder. Terwijl ik miljaar zijn baas ben hé.
  - mijn andere collega die deze ochtend doodleuk zei dat ze nog tickets voor The Editors over heeft. Terwijl ik er al weken spijt van had dat ik er niet aan was geraakt. En terwijl ik deze ochtend juist had beloofd om ventje van de luchthaven te halen en aan zijn auto in Antwerpen af te zetten.

  Maar voor de rest gaat het goed met mij hoor ;)

 • Kwissen

  Ok, ik ben geen dommetje. Maar om nu te gaan zeggen dat ik de volgende "slimste mens ter wereld" zou kunnen zijn... Mnee, dat ook weer niet.
  Vorig jaar nam ik deel aan een plaatselijk kwiske. Nogal last minute hadden vrienden van mij nog een plaats over in de kwisploeg en ze waren op zoek naar een vrouw. Voor de categoriën "mode" en "dag allemaal-weetjes". Bon, ik heb mij toen laten overhalen maar heb wel verwittigd dat ik van het type "ah ja, dat wist ik wel, maar ik kon er niet opkomen" was.

  Verrassing alom... we wonnen het plaatselijk kwiske. En jawel, zonder vals spelen zelfs. Enfin, toch niet fel vals gespeeld. We hebben hooguit 3 te luid gefluisterde antwoorden van onze buur-kwis-ploegen gehoord. ;)

  We wonnen een afschuwelijke wisselbeker (die een jaar in de kelder heeft gestaan), en ik had er nog een manicure/pedicure bovenop. Gewéldig toch! ;)

  Dit jaar hadden we een reputatie te verdedigen. Eén van onze kwismakkers was tot overmaat van ramp overgelopen naar een andere kwisploeg, dus het zag er niet goed uit.
  Maar, we hebben stand gehouden! Van de 48 ploegen werden we 6e. En ik mag met alle fierheid zeggen dat we in feite zelfs de eerste "plaatselijke" ploeg waren. De andere 5 ploegen zijn van die onnozele kwisploegen die het land afdweilen om daar veel bucht bij elkaar te winnen.
  En onze overgelopen kwismakker? Awel, die werd 22e. Nah! Het zal hem leren :)