• Trigger

  dieet-kat-afvallen.gifBon, het is ALWEER zover, ik heb weer ruzie met mijn weegschaal... Ik was vorig jaar flink 10kg afgevallen, en awel, er zijn er weer 8 bij. Grr...

  Ik merk dat aan de broeken & rokken, aan mijn spiegelbeeld (duhuh) en vooral aan het sporadisch enthousiasme van grmbl grmbl "vrienden" die luid proficiat wensen voor de aankomende spruit. Die er dus, en voor alle duidelijkheid, NIET is hé.

  Het besef dat er iets aan moet gedaan worden is er dus al. Nu nog iets doen.

  Tot ik dit weekend (geheel volgens de aard van de vrouw) kloeg bij Ventje dat ik zo verdikt was. En in plaats van de obligatoire "ah verdikt? Oei, dat was mij niet opgevallen" of eventueel zelfs "misschien een heel klein beetje, maar dat zie je bijna niet hoor", kwam er een "tja, je bent in de zomer inderdaad nogal aangekomen". Djang!!!
  Mja, dat was dus dé trigger om er alweer een lap op te geven...

  Battle Plan voor de resterende weken in 2010: 10 kg afvallen! Hell Yeah!! En dat met gezonde voeding (ik heb nog ergens een dieetplan liggen van de diëtiste die mij vorig jaar die 10 kg heeft helpen afvallen), sporten (dat wordt dus zwemmen, en misschien zelfs al proberen nog eens op een snowboard te staan zodat ik deze winter eens geen ribben zou breken) en lots and lots of goeie moed!

  Wish me luck!

 • Mijne euro is blijkbaar gevallen!

  art_large_575270.jpgHoe lang betalen we nu ondertussen al met euro's? Juist ja, lang! En hoe lang ging dat duren eer iedereen naadloos wist dat een cola van € 2 duur is en eentje van € 1,20 niet? Inderdaad, een jaar of twee. Wel, niet bij mij dus.

  Eerst ging het gemakkelijker voor de kleine bedragen. De nuance van enkele eurocenten werd al vrij snel (alé bon, binnen de 2 à 3 jaar) duidelijk. Voor grote bedragen heeft dat nog veel langer geduurd.

  Ik heb écht nog lang gestruikeld met die verdomde euro. Mijn opslag een klein jaar geleden leek weinig in euro's, maar nekeer in BEF (kent u deze nog? ;)) omgezet, was dat allemaal al iets fijner. Ook een lening afsluiten is op basis van Belgische franken gegaan. En die arme bankbediende maar delen en vermenigvuldigen met 40,3399.

  Tot gisteren. Een bevriend koppel is net terug van Thailand en legden uit dat de geldeenheid daar heel simpel is, aangezien ze volledig in vergelijking is met onze oude franken. Dus: 100 thaise munten (wat dat ook mogen zijn...) zijn in feite ongeveer 100 oude franken. En toen realiseerde ik mij dat ik dan zou moeten omrekenen naar euro's, want ik heb er blijkbaar geen benul meer van of 50 frank voor ne cola nu veel of weinig is.

  Alé bon, ik ben dus officieel en helemaal ge-euro-tiseerd. Goed hé :)

 • Grappig toeval

  Wat is de kans dat je op een ongeconcentreerd moment in een hondenstront trapt? Juist, niet bijzonder groot. Wat is daarnaast de kans dat je aan de kant wordt gezet door de blauwe vrienden om eens goed te blazen? Inderdaad, ook niet heel groot, mij gebeurde het althans nog nooit eerder in mijn 15-jarige rij-carrière.
  Wat is dan de kans dat je beiden combineert op een uurtje tijd? Juist ja, bijna onbestaande. Behalve, voor mij natuurlijk...

  4u 's nachts. De laatste ronde van een langlopend evenement. Alle vrachtwagens zijn afgesloten en vertrokken, de laatste bucht is opgeruimd, het laatste "laatste" pintje is gedronken. Ik verzamel mijne moed om naar de (veel te ver gelegen) parking te stappen, terwijl ik nog een laptoptas, handtas en bak met "gerief" meesleur. En jawel, ineens: spatstch, met de rechtervoet frontaal in een dikke vette hondekak. Miljaar... Met een half slaapdronken kop (van pure vermoeidheid), kuis ik het goedje wat van mijn schoen in een perkje gras en denk dat dat voor nu maar moet volstaan. Ik stap in de auto, rij naar huis en bedenk mij dat de kak gigantisch stinkt en dat die dus niet van mijn schoen is afgeveegd geraakt.

  Om dan 10 minuutjes later een zwaaiende politieman tegen te komen die alle wagens aan de kant zet. Ik doe mijn rampje naar beneden, en hij steekt zijn kop binnen: "Heeft u ged...". Om in een schrikreactie zijn kop rap terug buiten mijn auto te halen. Hij zet zelfs een stapje achteruit :)
  Ik schiet in de lach en stamel verontschuldigend "Sorry meneer, ik ben in ne kak getrapt". No kiddin' :)

  Ach ja, ik heb dan maar braaf geblazen (terwijl meneer agent op respectabele afstand bleef staan), er verscheen een s'ke, en ik mocht verder.

  Ik zweer het, het was waarschijnlijk ook wel van vermoeidheid, maar ik heb de volgende 20 km met slappe lach afgelegd.

 • I'm back

  Het was mij weer het zomertje wel...

  Lees meer...