Dag 7: mijn beste vriend(in) - het vervolg!

Het heeft wat weg van een cliffhanger, maar in realiteit moest ik gewoon efkes kunnen verder werken en had ik niet door dat ik het eerste deel al had gepost...

vriendschap.jpgIk zei dus dat ik tijdens mijn tienerjaren ook heel wat vrienden (jongens dus) had. Een constante was dat ik steeds de opmerking kreeg dat hij bij mij tot rust kwam. Niet dat ik zo'n baken van zen ben, maar achteraf bekeken denk ik dat ik vooral iemand zichzelf liet zijn en dat dat waarschijnlijk rust bracht. Zo was er grote liefde Tim, waar ik als bakviske van 15 jaar wel zeker 6 maanden verkering mee had. Hij heeft het uitgemaakt (en was daarmee mijn eerste groot liefdesverdriet), maar is nadien nog jarenlang mijn beste vriend gebleven. Exact 10 jaar geleden besliste een onoplettende autobestuurder daar anders over, en is Tim nu mijn engelbewaarder.

Ik was vroeger ook een Chiromeisje in hart en nieren. Zo fel zelfs dat ik de onmogelijke 9 jaar in leiding heb gestaan, en hiervan zelfs 5 jaar als 'groepsleidster'. Maar om nu te zeggen dat ik in die tijd vriendinnen had waar ik echt terecht kon. Mnee, dat niet.
Ook tijdens mijn unief-periode waren er een aantal so called vrienden, maar dat was meer omwille van nota-uitwissel-redenen. En, ik heb met geen van hen ondertussen nog contact. Op het artificiële Facebook na natuurlijk.

Nu, na meer dan 10 jaar te zijn afgestudeerd, is mijn vriendengroep weer ferm geëvolueerd. Hierbij een lijstje:
- Lola: hoewel we elkaar met perioden meer en dan weer minder zien, blijft ze voor mij een topmadam! Het is iemand waarmee ik kan praten over bijna alles, al blijft mijn liefdesleven momenteel een gespreksonderwerp dat we beide mijden. En toch zie ik ons binnen een jaar of 30 nog steeds afspreken in een goe restaurantje om te praten over de kids, het werk (want dan zijn we nog net niet gepensioneerd...), de mannen, ons te hoge gewicht, de bloemekes buiten zetten,...
- Celine: Mama van een superventje van 4 dat mij nu Tante A-woman noemt, dé madam waar ik mij altijd goed bij voel, die nooit oordeelt en die zelf absoluut altijd vrolijk blijft. Ondanks het moeilijke leven dat ze heeft.
- Senna: ze is enkele jaren jonger dan ik, maar ze denkt over vele dingen exact hetzelfde. Celine, Senna en ik vormen een groepje van 3 en blijkbaar functioneer ik zo het beste in een vriendengroep. 3 is blijkbaar mijn getal :)

- Mijn superzus: Ik mag wel zeggen dat mijn zus in feite mijn allerbeste vriendin is. Aangezien ze nogal wat jaartjes jonger is, heeft het geduurd tot ze +- 22 werd, voor we elkaar ook als vriendinnen zagen en niet enkel als zussen. Ze woont superdicht bij mij, we springen bij elkaar binnen en vragen elkaar raad voor zowat alles. Ze is, buiten mijn mama dan, de enige waar ik écht onvoorwaardelijk van weet dat ze er voor mij is. Echt voor mij.

En dan zijn er nog enkele goeie vrienden. Al is het (ik geef het toe) niet altijd even simpel om de grenzen van vriendschap altijd mooi te zien. Of anders gezegd: mocht ik een grotere flirt zijn, dan zouden dat niet louter vrienden zijn...

- Bent: heb ik leren kennen via mijn werk, maar zit ondertussen diep in mijn (vriendschaps)hart. Hij is echt een mooi persoon en ziet mij ook. Waarmee ik wil zeggen dat hij erin geslaagd is om, ondanks mijn werkhouding, te zien wie de echte a-woman is. Ni simpel. En alleen daarvoor al is hij mijn eeuwige vriend!
- B. : al is hij nu een beetje boos op mij omdat ik iets te fars heb geformuleerd dat ik niet zijn stiekem vertier wil zijn, om te ontsnappen aan zijn 'saai' gezinsleven. Waarmee ik vooral bedoelde dat hij mij vooral als vriendin moet blijven beschouwen. ;). Trouwens, als B. boos is op mij, volgen er meestal heel gepikeerde berichten die hij stuurt als hij te veel gedronken heeft. Dus, ofwel drinkt hij tegenwoordig niet meer, ofwel is mijn nummer nu dan toch gewist, ofwel is hij in feite toch niet zo boos. Time will tell. Ik heb in het verleden al eerder afscheid van hem genomen en toen was dat ook "vals alarm".

Oh, en dan is er ook nog Tienemien. Ik heb ze via mijn blogje leren kennen, en nog maar een keer of 3 in 't echt gezien. Maar, het is een a-woman-woman! Het klikt... ken je het?

En natuurlijk zijn er dan nog heel wat mensen in mijn leven. Bijvoorbeeld, mijn ventje is uiteraard ook een supergoeie vriend. En ook mijn broers staan hoog op mijn lijstje. En de mama natuurlijk! En mijn vader, enkele collega's,...

Ik mag het wel zeggen: op het vlak van vrienden ben ik een steenrijk mens! Countin' my blessings!

De commentaren zijn gesloten.