• Dag 16: Mijn eerste kus

  zoenen.jpgDit onderwerpje heb ik in feite al eens besproken. En wel alhier.  Maar, dan gaat het over een héél onschuldige kus. Ok ja, op de mond. Maar, in hoeverre kan je dan als "eerste zoen" spreken als je 9 bent hé.

  Misschien telt de zoen die diezelfde Dieter van mij stal enkele jaren later wel mee. Al moet ik zeggen dat dat niet bepaald van ganser harte ging. En dat ik daar ook niet op voorzien was, aangezien Dieter daarmee een weddenschap won: draai mini-a-woman een tong. Wist hij veel hoe dat moest. En wist ik veel wat ik ervan moest denken...

  En toen kreeg ik dus een écht lief. Tim. Ik heb er lang lang geleden al over verteld. Hij was (en zou nog steeds zijn, mocht hij nog leven) mijn zielsverwant.
  Toen ik 16 was hebben we een half jaar (exact een half jaar...) een officiële relatie gehad. Alle jaren nadien zag ik hem nog en beschouwde hij mij zo'n beetje als zijn rots in de branding. Maar, toen ik dus een bakviske was van 16, was hij mijn lief. En fier dat ik was. Maar vooral ook: verliefd. En toen reden we allebei met ons fietske de school uit, richting een afgelegen straatje. Ergens waar we konden zoenen. Niet dat dat zo uitgesproken werd, maar we wisten het allebei. De fietsen tegen de muur en wij in innige omhelzing. En alvorens de geesten een loopje nemen met de verbeelding, lees: bakvis 1 drukt bakvis 2 tegen zich aan.
  En toen zoende hij mij. Weet je wat mijn eerste gedachte toen was? "Amaai, dat is warm en nat". Hihi, romantisch hé. Dat zoenen hebben we nog meermaals over gedaan. Aan het copy-shopke, achter een electriciteitscabine op het rond punt waar we allebei een andere richting uit moesten fietsen, aan het bushokje (toen het regende en ik dus niet naar school fietste. Hij wel, hij was stoer)...

  Mijn eerste échte zoen was een meevaller. Het is een herinnering die ik voor altijd ga koesteren. Ook als ik op mijn 94e in een gemakkelijke zetel zal mijmeren over mijn ver vervlogen jeugd. Het zal mij verwarmen en opmonteren. Een fijne gedachte, nu al.

 • Dag 15: Mijn dromen

  art_large_475153.jpgAh, ik zit dus in de helft van de "30 dagen". Als ik mijn mailbox mag geloven zijn er uiteenlopende meningen over dit conceptje. Sommigen vinden het fijn dat ze nu (blijkbaar) meer te weten komen over a-woman dan ooit ervoor, anderen hebben het blijkbaar niet met vooropgelegde opdrachtjes.

  Ach wat, ik weet het zelf ook niet. Het enige wat ik wel weet is dat ik niet snel opgeef. En dat als ik aan iets begin, dat ik daar dan ook mee verder ga. In de regel zo... Behalve met diëten en sporten. Maar daar wil ik het nu eens niet over hebben si.

  Vandaag gaan we het dus hebben over "mijn dromen". Al had ik het eerst willen opvatten door een stukje te schrijven over mijn toekomstdromen. Maar, omdat dat idee mij plots iets te overweldigend leek, hou ik het bij het beschrijven van de enige droom die ik mij nu nog kan herinneren. Ik droom écht wel vaak. Elke nacht zelfs. En 's ochtends weet ik die meestal nog, maar de volgende dag al niet meer.

  Dus: de enige memorabele droom in 34 levensjaren: de speelplaats gevuld met fruitsap! Inderdaad...
  Op een nacht droomde ik dat ik, net als elke speeltijd, op een bankje zat op onze speelplaats. Ik moet toen een jaar of 16 geweest zijn (ten tijde van de memorabele droom dus). Nu moet je weten dat ik in een héél beklemmende omgeving naar school ging. We moesten 's ochtends door een grote ijzeren poort, die in een enorme muur stak. Eens die poort werd afgesloten achter onze rug (dus, als we allemaal braafjes naar de klassen moesten), zaten we "vast" in een stenen bunker, weliswaar zonder dak. Rondomrond gebouw en muur, tot minstens 4m hoog.
  Wel, in mijn droom begon de speelplaats zich plots te vullen met fruitsap. Knalgeel fruitsap. Dus, niet van het verse spul, want er zat geen pulp in. Ik gok op plain Minute Maid ofzo. Swat. Op een kleine 2 minuten tijd vulde de speelplaats zich zo snel dat we allen al gauw in de fruitsap aan het zwemmen waren. Vrolijk en al. En toen werd ik wakker.

  Droomverklaarders? Anyone?

 • Dag 14: Mijn hobby's

  Woow, hobby's! Dat is een moeilijke! Vooral omdat ik zooooveel graag doe. En dat dat al eens wisselt. En zo nu en dan terugkomt.

  Ik doe een poging van opsommen:
  - Genieten (écht, mijn favoriete hobby vat in feite alles samen: ik ben een mega-grage genieter!)
  - Vakantie - en dan écht alles hé. Je kan mij plezier doen met een nachtje weg in eigen land, stappen in de bergen (en overnachten in beddenbakken tussen snurkende Zwitsers in berghutten), 10 dagen plat liggen aan 't zwembad (mét boekjes natuurlijk), duikverlof, skiverlof, citytrip, ... Kortom: weg zijn!
  - Maahaar: ik zit ook heel graag thuis. Met mijn grijs katje op een dekentje en dat geheel op mijn schoot (en het zwart katje op streelafstand), en daarbij dan een goeie blijtfilm, een kommetje champignons uit blik (ja, u leest het goed, a-woman heeft het nieuwe dieetgeheim ontdekt: ik eet graag champignons uit blik, dat peuzelt zo leuk).
  - Ik sport al eens graag (dat klinkt goed hé), al moet ik er misschien voor de eerlijkheid aan toevoegen dat "inlands sporten" en dat graag doen, zich beperkt tot zwemmen. En in de zomer lange fietstochten met de knooppuntenroutes. Ik duik sinds kort (maar alleen in warm water, dus lees: op vakantie) en doe ook pogingen tot ski & snowboard (en brak met dat laatste enkele onderdelen die ik liever in 't geheel heb).
  - Lezen, borduren (yep, kruisjessteek), kledij naaien, knutselen allerhande, fotograferen, filmkes zien en gaan zien, al eens een café'ke doen en uren met de vriendinnen, zus of mams babbelen, of een uitstapje naar 1 of andere foute discotheek,...
  - Ooh, of nekeer naar de sauna gaan (privé of publiek), een fijne gezichtsbehandeling ondergaan, lekker gaan eten!
  - Ah, en ik bak ook graag. Alles! Taarten, koekjes, brood,...
  - Als het tijdsmatig een beetje lukt, doe ik ook pogingen tot acteren in amateurtoneel. Héél slecht, ik weet het, maar ik kan er van genieten. En dat telt ;)
  - En en en .... ach ja, ik ben te vinden voor enorm veel. Ik probeer graag, sta open voor nieuwe dingen en geniet. Of had ik al gezegd dat ik graag geniet?

  En dan denk ik zo, toen ik laatst in het onvolprezen "Take me out" op 2Be iemand fluks hoorde zeggen dat hij in feite geen hobby's heeft: "wat doet die dan met zijn leven?".

 • Dag 13: deze week

  Tja, ik wilde dus écht wel eerder een postje zetten op mijn blogje, maar aangezien het onderwerp nummer 13 "deze week" was, kon ik dit pas vrijdag doen hé. (Klinkt dit goed als excuus dat het al zo lang geleden is dat ik iets gezet heb?)

  Dus, deze week:
  - zat ik bij StuBru om nieuwe fijne projecten te bespreken
  - zag ik een sollicitante die écht wel kans maakt op de job.
  - hoorde ik mijn baas over die sollicitante zeggen dat ze net knap genoeg is. Niet té knap (en dus niet bedreigend voor de dames) en ook niet onknap (en dus een kleine lust voor het oog voor de heren) en bedacht ik mij dat ik misschien ook op zo'n geweldig objectieve manier ben geselecteerd.
  - realiseerde ik mij dat ik dringend terug naar de kapper moet! En dat dat niet zo moeilijk is, omdat de kapster van dient mijn mams is.
  - had ik fijne gesprekken met mijn zus, maar minder fijne met mijn mams (wat dan weer het kappersbezoek in het gedrang brengt, zegt mijn opportunistische zelf)
  - droeg ik enkel rokjes (en dus geen broeken)
  - verloor ik 0,6kg ! Olé!
  - gaf ik avondles, en zag dat de cursistjes al een heel stuk verder staan dan vorig jaar rond deze tijd.
  - werd ik binnenstebuiten gekeerd in het ziekenhuis in de hoop nu eens eindelijk (EINDELIJK) te weten of ik in feite wel of niet gluten, lactose, groenten, fruit,... mag eten.
  - maakte ik een afspraak met een immo-makelaar om te weten te komen wat mijn stekje waard is. En of het een goed idee is om er investeringen in te doen.
  - moet ik met mijn grijs katje naar de dierenarts voor een kleine ingreep.
  - en ben ik daar absoluut niet gerust in. En ben ik zoooo zenuwachtig dat ik niet meer deftig functioneer. En vrees ik de dag dat ik kids heb, en dat daar ooit iets mee scheelt.

  En hop, een rustig weekendje komt eraan (tenzij ik op de kleine schavuit van Celine ga passen, want dat staat ook nog op de vraaglijst)

 • Dag 12: de inhoud van mijn tas

  handtaszwartgoud.jpgIk heb niets met handtassen... Het moet een praktisch en niet al te groot model zijn, maar ik koop pas een nieuwe als de vorige net niet uit elkaar valt. Ik heb wel iets met juwelen, schoenen en lingerie daarentegen, maar dit geheel terzijde.

  Hoewel de handtas in feite van een heel klein modelleke is, krijg ik daar toch verbazingwekkend veel in. Een bloemlezing:
  - mijn iPhone
  - portefeuille (een mooie rooie leren, die ook al jaaaaren meegaat)
  - 4 lippenstiften (terwijl ik die in feite bijna nooit gebruik, maar je weet maar nooit wanneer ik instant glamour nodig zou hebben).
  - nagelvijl (in de ijdele hoop ooit eens zo'n lange nagels te hebben dat ik effectief een nagelvijl zou nodig hebben)
  - Lactose-tabletjes. Geïnporteerd vanuit de UnitestatesvandenAmerika, en die mij helpen bij het eten van al mijn lievelingsgerechten.
  - mijn sleutels
  - Spidifen (wegens vaak opkomende migraine, en als ik er snel genoeg bij ben, dan helpt zo'n pilleke)
  - Oordopjes (ah ja, ik ben héél vaak op concerten te vinden, maar wil binnen een jaar of 10 nog steeds kunnen genieten van muziek)
  - The little green tin - lippenbalsem met aloe vera
  - 3 stylo's en 2 potloden
  - een USB-stickske
  - handgelleke van 't Kruidvat (je weet wel, zo'n desinfect-vloeistof om de bacteriën weg te halen)
  - pleisters (want ik heb héél vaak blaren op mijn voeten)
  - 2 platte tampons (wegens als heel lang in mijn handtas).

  Je ziet het, niets speciaals!

 • Dag 11: Mijn broer

  2broers.jpgMijn broer moet in feite "mijn broers" zijn. Kheb er namelijk 2. Eentje waarmee ik in feite opgroeide, en eentje die ik mee heb opgevoed, maar allebei jonger dan ik. Twee koppige type'kes. Of "ettekoppe", zoals mijn grootmoeder dat zegt. Ze lijken allebei schrikwekkend veel op onze vader (lang & smal), alleen wil de jongste zelfs niet eens meer praten met hem. En dat al een dikke 10 jaar. De oudste praat ondertussen wel terug met onze vader, al vermoed ik dat de handigheid van mijn vader en het geldgebrek om vakmannen in dienst te nemen daar voor iets tussen zit.

  Beiden hebben de liefdes van hun leven gevonden. Ook allebei in het buitenland. Al is dat bij mijn oudste broer iets "korterbij", aangezien zijn grote liefde in de Vlaanders haar wortels heeft. Beide zijn superintelligent, maar wegens problemen met authoriteit en doorzetten hebben ze geen hoger diploma. Ze zijn ook beiden verzot op alles wat knopjes heeft. Vooral computers kennen geen geheimen, voor beiden.

  But the sad part is: mijn broers praten niet meer met elkaar. Ze zijn beiden als de dood om benadeeld te worden en vinden dat dat wederzijds het geval is (geweest in hun jeugd). En dus is het simpel: ze bestaan niet meer voor elkaar. Triestig vind ik dat...

 • Dag 10: mijn outfit van vandaag

  Aangezien voor mij elke reden om te feesten een goeie reden is, heb ik vandaag toch ook iets moois aangetrokken. De eerste werkdag van het nieuwe jaar verdient een schoon kleedske hé!

  En dus trok ik mijn spiksplinter nieuw zwart jurkje aan. Ik kocht het dit weekend. En neen, niet in de solden...

  11-01-03 Fotoshoot Stan 004.jpg

  En zoals je kan zien, piepen er bruine laarzen onderuit. En voila, dus met dieppaarse nylonkousen gecombineerd.

  Zo heb ik mijn kledij het liefst: geschikt voor zowat alles. Ik kan hierin gaan werken, uitgaan, naar een familiefeest, op bezoek bij de oma, gaan shoppen,...

  Je weet nooit wat het leven plots brengt hé?

  Trouwens, voor diegenen die het verschil in ondergrond opmerken: het ene is de vloer aan mijn bureau, de andere is de vloer in de keuken. ;)

  11-01-03 Fotoshoot Stan 007.jpg