• a-"V.I.Woman"!

  28236-groot.jpgIk ben "van de goei" deze week! Er stond al een tijdje een uitnodiging voor een film-première op mijn bureau te blinken, maar onverwacht zijn er nog 2 VIP-avonden bij gekomen.

  Maandag heb ik onverwacht een collega gezelschap gehouden tijdens de uitreiking van "De Gouden Klaproos" (kende u dit al? Ik ni...), gisteren ben ik mogen gaan kijken naar de vrouwen-bleit-film Just Go With It (als je dat ook van plan was, plan ver opbergen!), en vrijdag ga ik kennis maken met de Trans-Siberian Opera. Free food & drinks alom, al is dat wel met wisselend succes.

  Ik functioneer al een tijdje in de showbizz-wereld, en heb dus al heel wat (vies woord, pas op) VIP-feestjes bezocht. En daardoor heb ik geleerd: als je het niet goed kunt doen, doe het dan gewoonweg niet.

  Ofte:
  - Gisteren werden we verwacht om 19u. Bij de gemiddelde mens wil dit zeggen dat ze rechtstreeks van hun werk komen en dus nog niets gegeten hebben. Als er dan staat "19u: smakelijke ontvangst", dan ga je er toch vanuit dat het minstens gaat over een receptie met veel hapjes. En niet, zoals gisteren, over Chateau Migraine met een klein potteke zoute koekskes. Tja, ze keken raar op toen ik in het VIP-filmzaaltje binnenkwam met ne zak popcorn, maar ik had honger maat!
  - Als je van plan bent om ongeveer 450 mensen te ontvangen, zorg dan voor meer dan 1 (!!) ocharme hostess die dan nog eens badges moet uitdelen. Die dan helaas niet op alfabetische volgorde liggen.
  - Maandag was het een gebeuren van Sabam. Jawel, die die dus vele vele muziekrechten hebben. En jawel, die die hun "award-show" beginnen met een muziekstukje dat precies werd opgenomen met de gsm van de bomma, en dan afgespeeld via de oude casetterecorder die ik kreeg voor mijn plechtige communie. Kan dat nu écht ni beter mannekes?
  - Een schotel van ongeveer 1m² gevuld met een toren bitterballekes zal misschien een fijn idee zijn voor het volgende zuip&vreet-weekend, maar is géén goed idee om als "verfijnde hapjes" uit te delen op een receptie.
  - Mensen nodigen op een "feest waar hapjes rijkelijk aanwezig zullen zijn en de champagne vlot zal vloeien" en dan aan de ingang bonnekes verkopen voor deze fijne items... Inderdaad, geen goed idee.

  Ben ik verwend? Ongetwijfeld. Maar toch, bedenk ik mij dan, zie ik dat het gemiddeld chirofeestje vaak beter in elkaar steekt dan de "neus-in-de-lucht"VIP-toestanden in de commerciële wereld. En dat zou toch echt niet zo moeten zijn hé. En ik weet het, het heeft vaak met (gebrek aan) geld te maken. Dus daarom: als je het niet goed kan doen, doe het dan niet. Of anders.

 • Aan Tom Heremans...

  Tom-Heremans.jpgIk was dus een weekje met skiverlof (ja, inderdaad, alweer en ook inderdaad, zonder kleerscheuren) en plots krijg ik mailtjes, sms'jes en facebook-alerts dat ik in de krant sta! Alé, niet ik natuurlijk, maar a-woman. Dankzij een linkje, doorgestuurd door Lies (waarvoor dank), heb ik de schrijfsels over mijn schrijfsels kunnen lezen. En hierbij een korte reactie. (ah ja, ik heb nu eenmaal de luxe om hier nog op te kunnen reageren ook...)

  - Allereerst en bovenal: een pluim op de hoed, een grote chocolade medaille én een plaatske in mijn persoonlijke "walk of fame"! Ik kan mij gewoonweg niet voorstellen dat een mentaal gezonde man niet helemaal gek is geworden van het doorworstelen van een vrouwenblogje of 10. En waarschijnlijk vele meer, om een selectie te kunnen maken. Trouwens, uit de fragmenten die je besprak, zie ik dat je de volledige 7 jaar (!!!) bekeken hebt, en dus bijgevolg mijn virtuele wereld ondertussen waarschijnlijk beter kent dan ikzelf.
  - Just for the record: ik heb geen last van PMS... ;)
  - Genieten is mijn favoriete werkwoord. Nah!
  - We zouden in feite samen eens op café moeten gaan zitten, want het lijkt mij wel fijn om eens écht te horen wat ne verstandige mens over mijn schrijfsels te zeggen heeft.
  - Ik kan mij niet van de indruk ontdoen dat je de gigantische dosis zelfrelativering en ironie in de vrouwenblogs niet altijd gezien hebt. Daar waar je zegt dat vrouwen nogal kort door de bocht gaan in hun redenering en daardoor vaak tegenstellingen poneren, heb je zelf niet goed genoeg door dat het hier vaak gaat om momentopnames.

  Maar, ik ben dus écht wel superblij met de 5 minutes of fame die ik van jou kreeg. En al helemaal omdat ze volledig anoniem zijn. Maar mag ik toch fijntjes opmerken dat ik geen boost zag in de lezersstatistieken? Of zou dit geheel te wijten zijn aan de oninteressantheid van het onderwerp? (zei ze, voor alle duidelijkheid, hééééél ironisch).

  Ah en voor de dames wiens blogjes werden besproken: de foto bovenaan: dit is hem dus hé, den Tom Heremans! ;)

 • Dag 23 en verder!

   

  Lees meer...

 • Dag 22: the sequel


  http://www.hln.be/hln/nl/959/Bizar/article/detail/1229398/2011/02/28/Panamese-voetballer-doet-een-Habibou-en-riskeert-celstraf.dhtml
  Dit bedoel ik dus met dierenleed waar ik woest van word...