• Iemand mijn huidige stemming weten?

  Kijk dan gerust hier. Omstandigheden zijn anders. Gevoel net hetzelfde.

 • Slaapkamer

  dyn007_original_221_314_pjpeg_2609074_8c0252a63e28b415c834a5db9c9aef45.jpgIk woon in een supermooi appartement. Al zeg ik het zelf... Het is voorzien van alles waar ik kan van genieten (veel ruimte & licht, grote tuin, grote garage,...), en is gelegen pal op de plek waar ik het wil.

  Toen we (toen nog...) het eerst huurden hadden we het zelfs niet bekeken. We zochten toen een plek waar we een jaar konden overbruggen, aangezien mijn ventje en ik toen net een huisje hadden gekocht met véééél werk, enkele dorpen verder. Het was toen dus niet van belang dat de tegeltjes "mooi" baby-blauw waren in de keuken, badkamer & wc, dat de keuken écht wel had afgezien van de vorige huurders, dat er in de leefruimte afgeleefde vinyl op de vloer lag en dat het in feite niet bepaald veel charme heeft (of beter: géén). En wat een geluk dat het er toen niet toe deed. Met mijn eeuwig twijfelend karakter, had ik anders nooit ofte nooit een beslissing kunnen nemen, en had ik misschien nu nog bij mijn mams gewoond. Uit pure twijfel en al.

  Na vele watertjes naar de zee bleek dat dat gekochte huis een grote flop werd en dus werd afgeblazen. En dan kregen we de kans om het appartement in te kopen en dat hebben we tegen een supergoedkope prijs dan ook gedaan. Toen keek ik eens rond... Die tegels stonden mij niet meer aan en moesten geschilderd worden. De testcase in de wc (baby-blauw werd framboos-fel-roze...) was gelukt maar koste mij té veel tijd. En die vinyl in de living, trok op niks. En het feit dat er geen afwasmachine in de keuken stond, ergerde mij plots mateloos. Ook de ramen sloten achteraan niet meer zoals het moest, en met het vele buitenlawaai werd dit ineens onoverkomelijk.

  En dus werd een nieuwe keuken besteld. En aangezien we dan toch bezig waren, ook nieuwe ramen voor achteraan. En aangezien we de kans hadden om daardoor de keuken groter te maken, ook maar ineens nieuwe vloeren & muurbekleding. En tja, we waren dan toch bezig, dus ook de badkamer werd volledig gestript, de vloer in de living werd gelegd en alles werd opnieuw geschilderd en behangen.
  Dat wat een "kleine verbouwing" van 2 weken ging zijn, werd 6 maand bij mijn vorige thuis hokken, en proberen zo snel mogelijk terug in alle rust te zitten op het appartementje.

  En alsof dat allemaal nog niet goed genoeg was, werd een half jaar later ook de slaapkamer aangepakt. Kasten leeghalen (en vaststellen dat ik écht écht wel veel kledij heb), bed demonteren, vloer laten leggen (prachtig mooie parket!!), mooie kleurtjes uitkiezen voor de muren, en nadien alles opnieuw plaatsen.

  En dan dacht ik dus dat het af was. Inderdaad, ik DACHT dat.

  Tot ik laatst heel toevallig mijn hand liet leunen op de muur achter mijn bed. En een heel onheilspellend gekraak hoorde. VOCHT !!!!! Argh!!!

  Miljaar seg. Blijkbaar is er dus ergens een vochtoorzaak en dat dringt nu door mijn slaapkamermuur. Of maw: parket, plinten, behang, geplaatste kasten. Back to level 1...

  Toeme hé. En niet eens weten waar het vandaan komt. Ik zie er zoooooo erg tegenop om terug opnieuw te moeten beginnen. Om nog maar te zwijgen over de kosten die dit met zich mee gaat brengen.

  Pfff....