• Werk zoeken

  Het klinkt raar, maar in de 12 jaar die ik nu als werkende mens gepasseerd ben, heb ik nooit actief naar werk moeten zoeken. Ik ben bij mijn eerste werkgever kunnen beginnen na een geslaagde stage. En zowel de 2e als 3e werkgever hebben mij gevonden en ik niet hen. Of maw: dedees kan niet solliciteren.

  En nu heb ik dus mijn ontslag gekregen, en is't van moetes. Ik ben er nogal eens in gevolgen. CV's en brieven zijn verstuurd in 't Nederlands en in 't Engels, naar elke functie die van ver of dichtbij in aanmerking komt. Weinig genuanceerd en in feite nogal in paniek.
  Na 1 week had ik al ruim 40 brieven verzonden en dat is mijn vakgebied in feite echt niet mogelijk.

  Ik ben, om het met de titel die op mijn kaartje staat te zeggen, Senior Event Manager. Oftewel: die van de feestjes. En ja, dat is een leuke job (anders zou ik die niet doen) maar ja, dat is ook een enorm intensieve, weinig glamoureuze en ook onderbetaalde job. En vooral: de vacatures ervoor liggen niet meteen voor op te rapen.

  Na enkele jaren aan de andere kant te hebben gestaan, had ik nu graag de overstap gemaakt naar "klantzijde". In mijn mooiste dromen ben ik dan event manager van firma's zoals SN Brussels Airlines, Volkswagen, KBC, Belgacom of meer van die fijne firma's die veel organiseren. Maar die functies liggen al helemaaaaaaal niet voor op te rapen. Iemand connecties? :)

  Weet je trouwens wat frappant is? Ik heb tot hiertoe nog maar 2 keer het obligate briefke "jammer, maar uw profiel past niet geheel" gekregen, en dan telkens op een functie die écht 100% aansluit op mijn zogenaamd profiel. Wat mij heel achterdochtig doet vermoeden dat het feit dat ik een 35-jarige madam ben (of lees: véél te risicovol in vruchtbaarheidsgehalte) toch weldegelijk zou kunnen meespelen. Of misschien was het wel een verdekte vorm van reclamevoering.

  Ik ben ook al een paar keer op gesprek geweest en die zaken zijn nog lopende. Helaas zijn er voorlopig nog geen jobs bij die mij écht aanspreken, dus ik vrees dat ik nog wat verder moet zoeken.

  Bon, mijne Kerst & Nieuwjaar gaan er iets minder geruststellend uitzien dan anders en ik ga ook weten wat ik mezelf moet toewensen.

  Ik heb me trouwens voorgenomen om mijn sollicitatieperikelen goed te beschrijven op mijn blogje. Verwacht je dus nog maar aan wat fraais op dat vlak!