• Goeie Vrijdag!

  sabayon.jpgPfieuw, ik ben hier de laatste tijd een dikke zaag. En als er nu iets is waar ik niet tegen kan, dan zijn het wel dikke zagen. Figuurlijk dikke zagen hé (alé, en misschien ook een beetje letterlijk...).

  Dus, om te bewijzen dat ik best nog plezier in mijn leven heb, hieronder enkele zaken die mij blij maken. Al denk ik dat ik dat ooit al eens gedaan heb, maar ik heb het nu gewoon even zelf nodig... 

  - De zon! Het is simpel, maar ik krijg daar écht energie van. Gewoon mijn gezicht naar de zon richten (en bij felle zon, flink ingesmeerd natuurlijk) en genieten.
  - Het feit dat mijn metekindje Adam van 6 maand mij herkent. En dan oogverblindend begint te lachen. De schattigen duts.
  - Het geronk van mijn katjes. En aangezien de 2 madammen mij maar zelden die eer verlenen, is het extra leuk als ze zich er toch eens toe verwaardigen om mij hun appreciatie te tonen.
  - Ne perfect gemaakte sabayon. Zonder ijs, nog een beetje warm en smeltend op de tong. Mjammie!!
  - Mijn zus die mij "zus" noemt. Het heeft iets bezitterigs, maar dan in de meest positieve betekenis van het woord.
  - Mijn mams die mij "poes" noemt. Ja, zelfs als doet ze dat in aanwezigheid van vrienden en collega's.
  - Mijn lief die mij "lieverd" noemt.
  * ik heb het blijkbaar wel voor exclusieve, alleen voor mij, naampjes...*
  - De kermis die in mijn dorpje wordt opgebouwd. Ja, dat maakt lawaai, ziet er niet uit en is pokkeduur. Maar, het heeft zo'n jeugdsentiment over zich, dat ik er enorm van kan genieten om die opbouw te zien gebeuren. Ook al moet ik mijn auto dan in mijn broekzak steken als ik eens in het dorpscentrum wil zijn.
  - Een onverwacht complimentje.
  - Opstaan en zien dat het mooi weer wordt of is.
  - Een schoon muziekske. En de herinneringen die bij die schone muziekskes horen.
  - Een uitzicht op bergtoppen. Of een zee. Of prachtige heilanden. Of misschien gewoon samengevat: mooie vergezichten.

  Dus, je ziet het hé (en ik zie het nu vooral ook zelf). Hetgeen mij gelukkig maakt kost blijkbaar zelden of nooit geld. Behalve die sabayon dan. :)

 • Ongemakkelijk

  Ik ben (toch in mijn job) vrij zelfzeker. Ik weet waar ik goed in ben (organiseren, mensen aansturen, positief blijven, relativeren, zaken overzichtelijk maken,...), waar ik minder goed in ben (detailwerk, bedrijfspolitiek beoefenen, voor 8u komen werken,...) en waar ik ronduit slecht in ben (time management. Tja, kweetet, en dat voor een professioneel organisator...).
  En toch hé. Mijn nieuwe werk heeft mij uit balans gebracht. Zaken waar ik pakweg een half jaar geleden mijn hand niet voor omdraaide, zijn nu moeilijk. Dingen die ik al lang wist, lijken uit mijn geheugen gewist.

  Komt het door de nieuwe sector? Is dat door de collega die denkt dat ik erop uit ben om haar positie in te nemen? Is het door de héél nieuwe omgeving, met veel meer mensen en heel andere invullingen?

  In ieder geval, ik worstel nog een beetje. Iemand suggesties?