• 50 tinten

  50-tinten-grijs-voor-mannen-1218.jpgYes, mijn excuses, ik weet het, het is oud nieuws. Het boek is eerst collectief opgehemeld, om nu door de meesten geringschattend afgedaan te worden als platvloers en "niks nieuws". En vooral not done om het gelezen te hebben.

  Laat datzelfde boek nu toch wel het gespreksonderwerp geweest zijn deze middag met de collega's aan tafel. Om u eventjes te schetsen: de collega's aan tafel waren: 2 mannen van de boekhouding, 3 ITers (ook mannen) en dan nog een stuk of 6 mondige madammen van de "commerciëlen" (waar ik dus ook toe behoor). Geen idee hoe het er plots op kwam, maar ineens ging het over "ik las de eerste seksscène en ik dacht "hmm, leuk", dan de 2e en toen dacht ik "mja, ook leuk" en dan de 3e, 4e, 5e, ... en het was afgezaagd". Om dan ineens in een gesprek te komen van wel of niet vastgebonden te willen worden.

  En mensen, dat is dus voor mij écht to much information. Ik ben hoegenaamd niet van de preutse soort, maar ik wil mij niet inbeelden hoe de jeugdige, anders oh zo kalme boekhouder blijkbaar niet vies is van een kletske hier en daar. Echt niet. Ik wil daar terecht kunnen met vragen over facturen, ik wil eventueel nog weten of hij nu juist wél of geen lief heeft en wat hij voor haar gepland heeft met Valentijn. Maar dat is het dan. Meer moet ik niet weten. Of ik kan dat beeld gewoonweg niet uit mijn hoofd zetten als ik die nog eens tegenkom in de gang.

  Ik heb vooral geleerd dat de madammen in het gezelschap graag de verhalen van de mannen wilden horen over wat ze wel of niet leuk vonden/vinden aan het boek, maar er zelf nogal giechelig over doen. 

  En ikke? Wel, ik heb het boek (of de boeken) niet gelezen, dus ik kon niet meepraten. Alleen mijne mond toehouden die driegde open te vallen van al dat erotisch gebabbel tussen de soep en de broodjes.  

 • Tweelingen

  tweelingen.pngIk vind het écht écht griezelig hoe de beschrijving van een Tweeling-madam zoooo fel a-woman is. En ja, ik geef het toe, ook de minder leuke kanten ervan...

  De Tweeling-vrouw is net een kameleon. Ze verandert haar stijl, haar idëen, haar interesses en ook haar mannen zoals andere hun kleding. Bovendien heeft ze honger naar avontuur en staat altijd onder tijdsdruk wat haar voor andere tekens van de dierenriem, bv de Stier, niet altijd makkelijk maakt. Aan de andere kant heeft ze veelzijdige interesses, zit vol ondernemingslust en is erg reislustig, wat haar voor veel mannen met luchtige sterrenbeelden erg attractief maakt. Met haar energie en charmes zal ze het ver schoppen, omdat het haar lukt zich in iedere situatie te oriënteren. En bovendien heeft iedereen graag zo een leuke en gezellige vrouw in de buurt. Mannen staan versteld van de veranderingskunsten van een Tweeling-vrouw: soms zijn ze geliefdes, soms moeder, soms vamp, soms Lolita. Een man moet echter ook veel tolerantie voor zijn vlinderachtige Eva overhebben, want ze houdt van avontuur.

 • 2013

  Ik heb al enkele jaren geen goeie voornemens meer op papier (of scherm) durven zetten wegens ik ben niet "van het volhoudende type in zo'n dingen", maar 2013 gaat mijn jaar van uitzondering zijn. Vriendjes & vriendinnetjes... niet schrikken van mijn voornemens. Dat zal ik zelf al genoeg doen! Dus:

  1. Ik ga dit jaar meer genieten. Als ik 's avonds een telefoontje krijg van een vriend(in) om nog iets te doen en ik heb er zin in: gewoon doen. Ook al ga ik wel héél kleine oogjes hebben de dag nadien op mijn werk. Ik wil op reis gaan als ik daar zin in heb (en als ik congé krijg... uiteraard...), al nekeer op stap gaan, gewoon thuis me-time hebben,...

  2. Van werk veranderen. Dat MOET gewoon. Ik kwijn hier weg, verveel mij te pletter en zit in een wereld die ik niet de mijne wil noemen. Ik ben aan het solliciteren, nu moet iemand mij nog gewoon aanwerven. Simpel hé :)

  3. Er moet (lees MOET) 15 kg af. En ja, dat is enorm veel, maar ik  voel er mij intussen zo slecht bij dat het niet meer gaat. Ik ben het beu om diegene te zijn "die zich goed kan kleden naar haar figuur", of net nog bij de "normale" winkels kan kopen. Of net niet meer. Vandaag is dag 1 van mijn dieet. En ja, ik geef het toe, ik ben al grumpy en heb al hoofdpijn :)

  4. Ik wil een kind. En ja, nu vallen diegenen die mij kennen stijl achterover. Temeer omdat ik daar natuurlijk de partner voor zou moeten hebben die dat ook moet willen. Want alleen begin ik daar niet aan... Wat heeft mij nu zo ineens toch doen beseffen dat ik dat ontbreek in mijn leven? Geen idee... zou er dan toch zoiets bestaan als moederinstinct bij a-woman. Dus beste mensen, ik heb het goeie voornemen om dit jaar zwanger te worden. En daarbij dan ook het voornemen dat het in 2014 te laat is. Of maw: nu of nooit.

  5. Ah, en om dan op luchtigere toon verder te gaan: ik wil in januari alle voor mij uit geschoven afspraken gemaakt hebben: de bank voor een leningherziening, tandarts, gyneacoloog, darmspecialist, huidspecialist. Allen even dringend nodig.

  6. Ik ga stoppen met roken. En weet je wat het goeie nieuws is? Ik rook niet. Dus voila, check, al 1 goed voornemen geslaagd ;)

  Voila si mensen, 6 voornemens. De ene al moeilijker dan de anderen. Ik ben eens benieuwd...