• Pamela slankt NIET af...

  weegschaal.jpgJe kan er in de vrouwenmedia haast niet meer naastkijken, er is een nieuw fenomeen in Gent. Ene illustere Pamela wil blijkbaar 14 kg afslanken en gaat dit doen met dezelfde methode als ik.

  Maahaar... terwijl ik denk dat het initiatief vooral bedoeld was als reclame voor dit programma (ah ja, anders zouden ze niet investeren, nietwaar...), lijkt het mij momenteel vooral een gemiste kans.
  De filosofie van Kyalin is dat je op korte tijd heel veel gewicht verliest. Kijk naar mij, ik ben op 3/1 begonnen en ben intussen 8 kg kwijt. En volgens mijn dietiste is dat goed, maar zou het in feite sneller kunnen gaan. Ik heb het vooral moeilijk met zoveel water drinken. Het is dan wel absoluut noodzakelijk dat je het héél consequent volgt. Of maw: je moet je strak houden aan wat mag en niet mag. Waarbij ik je uit eerste hand kan meedelen dat dat niet simpel is.

  Pamela slaagt daar dus totaal niet in. Ze zondigt voortdurend, en haalt daar allemaal heel valabele excuses voor boven. Maar komaan, ze is heus niet de enige die verjaart, op ski-verlof gaat of een druk sociaal leven heeft. Het is van in het begin duidelijk hoe het dieet werkt en hoe je het moet toepassen. En als je er dan nog eens voor wordt betaald, dan kan je het toch best een beetje serieus oppakken, niet? Toch zeker als half vrouwelijk Vlaanderen meekijkt?

  Wat wil ik nu zeggen? Awel, dat Kyalin mij beter had betaald om een leuk blogje te schrijven. Bij mij heeft het wél resultaat, ik kan ook goed schrijven en ik ben wél consequent met het programma. Ah, en daarnaast ben ik ook héél bescheiden ;).
  Ik kan mij voorstellen dat de Kyalin-consulenten ten lande tandenknarsend zien wat Pamela allemaal schrijft. Ze treedt ongeveer elke "regel" met de voeten, dus kan niet meteen als een voorbeeld worden aanzien.

  Ok, ik ben geen lid van de jong VLD, ik woon niet in hip Gent en ik werk niet in één of ander trendy marketing-departement. Mijn begingewicht was niet de luttele 72 kg (toeme, ik zou blij zijn als ik daar eindelijk kom, aan dat cijfer). Helaas lag mijn begingewicht 10 kg hoger. En ik wil ook niet naar de 58 kg gaan (aargh, dan ben ik gewoon nog een spriet die zou wegwaaien), maar hou het bescheiden op de realistische 69 kg. Ofte: nog 5. Ik zit goed over den helft.

  Ofwel: Pamela slankt niet af, a-woman wél. Jihaa!!!

 • Parijs!!!

  2013-02-16 15.53.22.jpgSoms kunnen de toevalligheden leuk zijn hé. Maandag vorige week dacht ik nog een rustig weekendje te hebben, en vrijdag stond in 't (g)rood in mijn agenda PARIJS op zaterdag & zondag.
  Dus stapte ik zaterdag om 6u in mijn auto, netjes volgetankt, en reed ik naar het land van de barret en het stokbrood.

  Het was mooi weer!! Het zonneke op mijn gezicht heeft mij echt deugd gedaan. En ook al heb ik op elke hoek van de straat weerstand moeten bieden aan de "crepes met Nutella", toch is het gelukt. Ik heb een marathon-parcours afgelegd en zowat in en op elke hotspot gestaan wat ook maar fysiek mogelijk is op 2 dagen tijd: de Eiffeltoren (jawel, te voet omhoog!), Notre Dame, Père Lachaise, Champs Elyssée, Arc de Triomphe, La Défense, boottochtje op de Seine, ... En ik heb ervan genoten joh!

  En binnenkort ben ik weer van de goei, want ik "mag" in maart & april nog gaan skien, citytripke Barcelona, naar Nederland voor een paar dagen, naar een huwelijk waar ik al lang naar uitkijk en ik heb nog een concert of 5 op mijne kalender staan.

  Awel ja, ik leef graag. En ik leef graag goed. Ook al gaat het soms eens wat slechter met mij en moet ik mij daar dan alweer van overtuigen...

 • Minus 7,3!

  kleerkast.jpgAwel he, dat dieet suckt. Bigtime. Maahaar, het werkt wel. Dus het mag nog efkes sucken. Ik mag nog eventjes de boekskes van de deleis doorbladeren en likkebaarden bij alle mooie foto's van pasta's, vers brood en kaas. Vééééél kaas. En kijken hoe collega's 's middags genieten van een lasagne of een pasta carbonara.

  En die Pamela, die doet dat slecht. Nah. En ik doe dat goed. Ook nah.

  Zoals elk van jullie intussen waarschijnlijk al weet: ik heb veel kleren. Wat zeg ik, ik heb schandalig veel kleren. En ik geef dat grif toe ook. Nu ik weeg wat ik in jaaaaaaaaaaaaren niet meer gewogen heb, doe ik echt leuke ontdekkingen in die enorme berg textiel. Ik had in totaal zo'n 80cm opgehangen broeken (gokje... 60 broeken?), waarvan er 2 (inderdaad, twee) nog pasten. Intussen kan ik dagelijks meer en meer van die broeken aan en sta ik dus tot vervelens toe te passen. Om dan vast te stellen dat vele van die broeken die "zo mooi zijn, maar waar ik helaas niet meer inkan" intussen geworden zijn tot broeken die volledig vervilt zijn, compleet hun model verloren hebben of gewoonweg niet meer mooi zijn.

  Ofte: het plan om geen volledig nieuwe outfits te moeten gaan kopen om te vermageren dreigt nogal te mislukken. Of, ik zal moeten opnieuw gaan shoppen...

  Kandidaten om mee te gaan? ;)

 • Minus 6,5!!!

  Proteine-dieet.jpgEen verwittiging aan de heren (voor zover die er zijn op mijn blogje) en dames die niet kunnen tegen typsiche vrouwenverhaaltjes: klik NU weg. Nog 1 kans: nu dus...
  Al diegenen die er nu nog bij zijn: ik ga het hebben over afvallen. Inderdaad, gewicht verliezen.

  Het was 1 van mijn goeie voornemens van dit jaar, ik zou 15 kg afvallen. Na overleg met de dietiste (jaja, het is helemaal officieel bij mij) is dat bijgesteld naar 12. Ik heb hier op mijn blogje nog niets over gezegd omdat ik al zooooooooooooooo vaak gestart ben een dieet, dat het bijna een levenswijze is geworden. Maar halleluia en juich alom: het is zowaar aan het lukken. Wat doe ik dan? Awel, het overal afgebroken proteine-dieet. En ja, ik weet dat je daar even snel weer van bijkomt als je afgevallen bent, en dat dat zelfs als eindresultaat nog een hoger gewicht geeft dan ervoor. Maahaar, laat ik nu net van de overtuiging zijn dat ik alles onder controle ga kunnen houden omdat ik een superconsulente/dietiste heb. En laat mij nu maar efkes in mijn geloof. :)

  Ik ben aan de moeilijke job begonnen op 3 januari. Je weet wel, niet de 1e want dan is het nog te leuk, ook niet de 2e want dan heb ik daar geen energie voor, maar dus wel de 3e. We zijn intussen een dikke maand verder en er is 6,5 kg af! Ja dames en heren (die nog meelezen), 6,5 kg.

  Ik kan je verzekeren dat het niet simpel is. Mijn levensstijl is namelijk niet de meest modeste. In die 36 dagen dieet, ben ik 32 keer (ik zever niet!!) op restaurant gegaan. Ik zweer het je, de slaatjes met kip ("excuseer meneer, zonder dressing, lekkere broodcroutons of ananas aub, en ja ook zonder spekjes") en dagsoepen ("ja, neem dat broodmandje maar terug mee, en neen kaas hoeft niet") komen mijn OREN UIT!! Maar toch, héla, zoveel kg's kwijt en toch elke dag op restaurant. Je moet het maar doen hé (applaus alom).

  Ze zeggen dat 5 kg één maat vertegenwoordigt. En inderdaad, aan mijn kledij voel ik het. Nu zou het mij moreel toch wel enorm helpen mochten de mensen ook beginnen te zien dat er iets af is. Dat komt ervan als je je blijkbaar toch wel vrij goed kan kleden. Dan kan je al je ronde vormen maar al te goed flatterend camoufleren.
  Dus mensen die mij kennen: als je mij ziet, complimenteer mij dan met mijn enorme gewichtsverlies. Ook al zie je niets aan mij. Je gaat er geen spijt van krijgen, want je bent de held/heldin van de dag!

  Maar bon, morgen "mag" ik opnieuw naar mijn coach en ga ik van haar horen of ik goed bezig ben. Of maw: of ik mijn spiermassa behoudt, of mijn buikvet (ieuw, het woord alleen) verlies en of ik niet te veel vocht ophou. Wat dat kan je allemaal nagaan bij de weegschaal waar je op blote voeten moet gaan opstaan en waarbij je nog een raar ding in de handen moet houden.

  Er komen wel enkele struikelblokken aan. Binnenkort ga ik voor 't werk 3 dagen naar NL, en dat gaat gene simpele worden. De échte uitdaging komt er als ik een week op skiverlof ga. De groep waarmee ik al jaren op pad trek, maakt er een uitdaging van om iedereen minstens 2 kg verdikt te doen terugkeren. En ik ben altijd diegenen die de gemiddeldes fameus omhoog haalt in die uitdaging. Dus, dieet, après-ski, kasten vol snoepgoed, warme choco met baileys op de piste, pizza's en raclette 's avonds... het gaat een héél rare combinatie worden.

  Als ik Pamela mag geloven, gaat het op mijn humeur werken. En ik geloof haar absoluut!

  Ik hou jullie op de hoogte :)