Een betalend recht op niets doen.

bedoeinen_rustruimte_1.jpgMaandag... Druilerig weer en niets op de agenda. Dat kan in mijn wereld niet (dat laatste, op dat eerste heb ik helaas geen invloed), en dus werd besloten om van de gewonnen waardebon voor een dagje Thermae te genieten.

Gepakt en gezakt met een fluffy badjas (en ja, ik ben héél kieskeurig in de fluffiness ervan!!), een grote badhandoek, slippers en de laatste van Karin Slaughter, trok ik ernaar toe. En ik was helaas niet alleen op dat idee gekomen. Het was er enorm druk, en in de inkomhal was ik vooral aan het hopen op vele sissy's. Ofte: vele mensen die liever enkel in het badpakgedeelte komen en mij daardoor niet voor de voeten lopen tussen de blote pieren.
Het valt mij daarbij telkens op dat de - onder aanhalingstekens- knappe mensen vaker kiezen voor het badpakgedeelte. En dat maw de mensen waarbij het lichaam niet meteen geschikt zou zijn om in de boekskes te komen, vaker eerder kiezen voor het naaktgedeelte. Toch raar in feite, aangezien ze in principe meer de neiging zouden kunnen hebben om zich te verbergen... Daarnaast kiezen ook opvallend meer franstalige mensen voor het badpakgedeelte, en de mensen waarvan het uiterlijk doet vermoeden dat ze moslim en/of arabische roots hebben.

Of maw: als ik nu nekeer héél kort door de bocht ga: in het naaktgedeelte zitten de lelijke, witte, nederlandstalige mensen. Waaronder ik ;)

En dan kom je dus binnen in het thermae-gedeelte en overvalt er je zo'n sfeer van zalig niks doen. Plots is het toegelaten om te slenteren, om alles rustig te doen, om al eens wazig rond je te kijken en een plonske te doen in een zwembad of jacuzzi.
Ikzelf ben in feite niet zo'n sauna-ganger. Ik stap voor de vorm een keer of 2 een sauna binnen en hou het er dan zo'n 5 minuten uit. Ik doe dat niet zo graag, dat zweten. Ik krijg het er benauwd. Het stoombad is dan weer wel eerder mijn ding. Zeker die van het complex waar ik was omdat je je daar languit op de tegels kan leggen en efkes volledig wegdromen.

Wat ik er wél zalig vind, is in de ruimte met de ligbeddekes mij volledig uitstrekken, en uren in mijn boek lezen. En ik heb maandag gemerkt dat ik daar helemaal niet alleen in ben. En in feite is dat belachelijk hé. Een mens betaalt ongeveer € 30 om dan "gelegitimeerd" te mogen niets doen. Alsof datzelfde thuis doen (urenlang op een beddeke niks doen, overdag) niet kan, maar eens je ervoor een toegangsprijs voor hebt betaald, kan dat wel.

En als je dat dan thuis zou doen, dat liggen, dan heb je er nog een drankje bij (want daarvoor moest je in het thermae-complex waar ik was op een andere plek zijn), kan je er jouw eigen muziekje bij draaien (in plaats van de dolfijn & walvis-sounds nu), en hoef je er ook het gesnurk van de man die 3 beddekes verder ligt niet bij te nemen. Maar toch... Het lijkt alsof je het voor jezelf (en ik dus voor mijzelf) kan verantwoorden als het een georganiseerde, betalende actie is.

Rare wezens, die mensen.

In ieder geval, het heeft mij deugd gedaan. Al heeft de zalm die ik bij wijze van "we gaan eens gezond doen" nam, ervoor gezorgd dat mijn buik gisteren een hele dag heeft geprotesteerd. Letterlijk ;).

Commentaren

  • Oh als je Carrie gelukkig wil maken, dan moet je haar meenemen naar een sauna-complex,.......wij gaan altijd naar een naaktsauna, ondanks het feit dat wij geen fotomodellen zijn :-),....ik vind dat puur genieten, ook met een boek uren genieten en van tijd tot tijd een sauna-ke, bubbelbad, drankje en hapje,.....Zondag gaan wij nog eens genieten, veel te lang geleden!!!

  • Ik blijf dat ook heel moeilijk vinden, zomaar overdag niks doen in huis. Als ik dat lang genoeg volhou, zou ik zweren dat ik de was en de strijk hoor roepen op mij :)

  • Ik doe heel graag niks... in mijn zetel, in bed... gewoon luieren. Helaas niet veel tijd daarvoor. Als je ervoor betaalt en naar zo'n thermending gaat, ben je wel verplicht om niets te doen... Wat een straf! :-)
    Alleen dat het naakt of in badkleding moet, da's dan weer niet mijn ding.

  • Voilà, het is beslist: a-woman moet niet stoppen, want Nina doet dat ook niet :) Via mijn naam kom je op mijn nieuwe plek ;)

  • Betalen om heerlijk niets tedoen.. heerlijk toch ;-)

De commentaren zijn gesloten.