Hemden met korte mouwen

Ik werk in een kantoor-omgeving. Of maw: door den dag ben ik gewoonlijk flink aan het werk achter mijn bureau'ke (tenzij tijdens mijn middagpauze zoals nu, als ik een blogstukje schrijf). Zoals jij als doorwinterde a-woman-blog-lezer al langer weet: er wordt al nekeer naar outfits gekeken. Doorgaans gaat het mij vooral om de outfits van vrouwen. Gewoonweg omdat ik graag vergelijk en omdat vrouwenkledij nu eenmaal meer variatie toelaat.

Maar ik kijk uiteraard ook naar de mannen. Ah ja... Aangezien er bij ons niet echt een dress-code is en ik in een zogenaamd creatieve omgeving zit, zijn mannen "iets" vrijer in de keuze van wat ze 's ochtends aandoen dan in andere bedrijven. Zelfs een (deftige) korte broek of teensletsen heb ik hier op warme dagen al zien passeren. Niemand kijkt daarvan op.

overhemd-korte-mouwen_22_0.jpg324393922_1_CO_1_324393922-6df65fe1-a70f-4a26-91f2-d81442b9b857.jpgVan mijn part doen ze maar hé... Maar toch, er is 1 kledingstuk dat naar mijn mening regelrecht geschrapt mag worden: hemden met korte mouwen. En zeker de zogezegd deftige hemden met korte mouwen,  netjes in de broek gestopt, gecombineerd met een das.  

Dat klopt gewoon niet. Die mouwen staan ook altijd zo onnozel naar boven, als vleugels. Het is bijna alsof moeder de vrouw de mouwen van een "normaal" hemd er 's ochtends heeft afgeknipt zodat de jongen het overdag niet te warm heeft. Dat is voor mij al bijna hetzelfde als een jegging voor vrouwen, een nylon trainingsbroek en Crocs. Not done.

En ok, ik vermoed dat het voor buschauffeurs en treinconducteurs waarschijnlijk de enige optie is om zich toch enigszins te kunnen kleden in uniform, bij zo'n warm weer.

2012-summer-short-sleeve-shirt-men-luxury.jpgimagesCAQFOLKJ.jpgimages.jpgVoor mannen met een normaal postuur (lees: daarom niet enkel als hij een "kleerkast-lijf" heeft, maar gewoon voor elke normaalgebouwde man) vind ik dat hemdjes zonder mouwen eventueel nog kunnen als het hemd zo'n type is waarbij de mouwen aansluitend zijn, het hemd niet in de broek is gestoken (en daar ook op voorzien is, door de afwerking ervan) en het een leuk motiefke heeft. Eventueel zelfs waar de t-shirt die eronder is gedragen een ietsiepietsie zichtbaar is aan de mouw. En voor diegenen die hun daar niets bij kunnen voorstellen, enkele foto'kes ter illustratie...

Wat mij betreft: ofwel een deftige polo, ofwel een hemd met lange mouwen. En in de zomer mag dat dan een linnen hemdje zijn, met de mouwen stoer opgestroopt of opgerolt. Jammie! :-)

Pme-legend-Heren-overhemd-korte-mouw-PSI34222-6029.jpgThree-color-cotton-and-font-b-linen-b-font-man-s-font-b-shirt-b-font.jpgDus bij deze een warme oproep aan de ongetwijfeld enorm hippe mannen die mijn blogje lezen: ik ben er zeker van dat je nu al minstens even gaat nadenken of die hemdjes met korte mouwen die jij hebt in het "juiste" type vallen. En misschien zal je zelfs zeggen dat die dekselse a-woman moet zwijgen omdat ze er niets van af kent. En dat kan natuurlijk ook. Maar vraag misschien toch efkes aan de coolste madam in uw omgeving wat haar mening is.

En de vrouwen... wat denken die ervan? Gaan we de kledingkeuze voor de mannen nog beperkter maken dan het al is?

Commentaren

 • Wat mij betreft draagt iedereen de kleren waarin hij/zij zich goed voelt, wat anderen daar ook van mogen denken. Ik hou er in ieder geval niet van dat anderen mij direct of indirect opleggen wat ik moet dragen, maar ik wil dat ook niet doen bij anderen. (Gelukkig voor de kledingindustrie denkt niet iedereen zoals ik anders zouden ze helemaal niks meer verdienen :) )

 • hemden met korte mouwen in de broek: bleh! Met een das erbij is het nog afschuwelijker...
  hemden met korte mouwen casual kan wel.
  jsut my two cents

 • Eén kledingstuk krijgt niemand mij nooit of te nimmer en nergens aan: een das! I hate it!

 • Volledig met je akkoord. Ik ben voorzitter van de Bond ter Bestrijding van Hemden met Korte Mouwen. Je zal er geen vinden in mijn kleerkast. Liever een gekleed hemd met opgerolde mouwen. En om het erger te maken: de hemden met korte mouwen die een borstzakje hebben waarin dan 1 of 2 Bic's zitten...

 • Aaaah hemden met lange mouwen en dan opgerold tot aan de elleboog... zoooo sexy ;-)

 • Ik ben zo blij dat ik Big EINDELIJK heb kunnen overtuigen dat hemdjes met korte mouwen niet kunnen, enkel voor oude mannen :-) ;-),...ik vind het lelijk, het is lelijk, hemd met lange mouwen opgerold,.....mega hot,....zoals LJ aangeeft :-),....

 • Ik deel volledig je mening. In mijn kleerkast zal je geen hemden met korte mouwen vinden.

De commentaren zijn gesloten.