Dagdagelijkse a-woman

Ik kreeg via mail een vraagje om soms al eens wat meer over mijn dagdagelijkse beslommeringen en activiteiten te bloggen. Blijkbaar is die ene specifieke lezer op daarin geïnteresseerd. Dus voila, een beschrijving van een dagje van mezelf:

Deze ochtend stond ik op met een houten kop. Niet van mijn exploten van gisteren (was het maar, dan had ik er tenminste plezier aan beleefd), maar van een dikke valling, die aan het aankloppen is bij een griepje. Ik laat ze voorlopig niet binnen, maar het is vechten...

Mijn wekker staat om 7u30, en dat geeft mij een dik uur om mij te wassen, kleden en treffelijk te maken. En dan natuurlijk ook nog een hapje eten, want ik vind het ontbijt pure luxe die ik mezelf heel graag gun. Er is geen specifieke volgorde of ritueel waarin ik bovenstaande doe. Dus, het valt voor dat ik in ondergoed een hapje eet, waarna ik mijn make-up doe, om dan nog rap was uit het wasmachine te halen, om dan te beslissen welke schoenen ik wil aandoen die dag, en kledij uit te zoeken.

Want, dames & heren, mijn outfit wordt gebaseerd op de keuze van schoenen voor die dag. Ofte: "ik ben in zwarte pump"-stemming (want dat is anders dan in gele-pumpstemming, of paarse, of bruine, of donkergrijze, want die heb ik uiteraard ook ;)). Dan wordt daar een rokje of kleedje bij gekozen. Meestal ben ik dan al veranderd van ondergoed, want ah ja, die bh past niet onder dat specifieke jurkje.

En dan dus naar 't werk. Voorlopig slechts 5 minuten (!!) rijden, maar binnenkort een dik half uur. Ik bespaar je de beschrijving van mijn werkdag, maar ik kan al samenvatten zeggen: hectisch.

Deze avond ga ik thuis een potje koken. Voor diegenen die denken dat ik een brave huismoeder ben: dat doe ik zo gemiddeld 1 keer per week. De overige keren ga ik (tot mijn schaamte) waarschijnlijk uit eten...

Ik probeer 's avonds rond 23u te gaan slapen, maar dat lukt mij zo goed als nooit. Ik ben een nachtraaf, en geraak nooit op tijd in bed. Er is 's avonds altijd nog wel een boek te lezen, een tv-programma in uitstel te bekijken, een keuken op te ruimen of een mailtje te schrijven.

Voila, een dag A-Woman :)

Commentaren

  • Die tijd die je 's morgens nodig hebt, dat (her)ken ik wel, maar de invulling is bij mij grotendeels anders; kleren "kiezen" is bij mij het kortste deel, het grootste deel bestaat uit wakker worden. Het avondgedeelte herken ik nog beter: niet te laat willen gaan slapen, maar toch slechts zelden op tijd in bed liggen (al helemaal op de dagen dat ik laat moet werken).

  • Schitterend, oufit kiezen adv je schoenen, moet ik mss ook eens in overweging nemen :-) en met een uur kom ik niet toe :-) :-)

  • Bondig maar duidelijk. Dat van die schoenen verbaast me wel, maar ja, als man zijnde is dat het minste van mijn zorgen 's morgens. En die avonden, herkenbaar.. Bij mij is het eerder het gevoel: de dag mag niet voorbij zijn... krampachtig vasthouden aan de tijd..

  • blij te lezen dat je er nog steeds bent. Zal eens moeten komen bijlezen want sta wat achter denk ik ;-)

De commentaren zijn gesloten.