• Ontmoetingen...

  images.jpgWat doet een mens 2 keer kijken naar een andere mens? Of, wat doet a-woman 2 keer kijken naar een ander mens? Je weet wel, je loopt op straat, je passeert 10-tallen mensen die je 2 seconden later al niet meer kan beschrijven. Soms loopt daar dan iemand die je opvalt. Mooie mensen, minder mooie mensen, speciale mensen, mensen met een uitstraling. Maar je kijkt er 2 keer naar. En 2 seconden later heb je nog wel een indruk van die persoon.

  Maar dat is vluchtig. Het intrigeert mij meer waarom ik soms met volslagen onbekenden een connectie voel. Eerst in een blik, dan in een gesprek over koetjes & kalfjes (of over 't werk, over de hobby,...), en als het dan op één of ander manier klikt: ook in diepere gesprekken.

  Het is mij de laatste tijd namelijk enkele keren overkomen. Vanuit onverwachte hoek met iemand aan de praat geraken en merken dat er speciale connectie is met die persoon.

  En eerlijk gezegd: ik koester die momenten. Ik besef ten volle dat de meeste vriendschappen een houdbaarheidsdatum hebben, of minstens evolueren in intensiteit. 
  Ik hoop nog altijd om ooit opnieuw eenzelfde connectie te voelen met iemand zoals ik dat destijds had met Tim, die helaas enkele jaren terug verongelukt is.
  Wat wij hadden ging boven alles. Boven tijd, boven relaties, boven roddels, boven problemen. Soms zagen we elkaar een hele tijd niet, soms dagelijks. Het zou een liefdesrelatie kunnen genoemd worden, maar ik durf te beweren dat het meer was als dat. Is het soulmates? Of dekt ook dat de lading niet...

  En toch hoop ik stilletjes dat ik dat opnieuw heb gevonden. Ik hoop het althans. Ik vertel er later wel nog eens over. Als ik durf te vertellen.