2013

2013.pngHet jaar loopt ten einde, dus balansen dienen opgemaakt.

Ik had in januari goeie voornemens gemaakt en het moet gezegd: ze zijn helaas niet allen gelukt.

 

Punt 1, meer genieten, is gelukt. Dat heeft ook te maken met het slagen van punt 3: 15 kg verliezen. Dat gewichtsverlies heeft mijn leven een boost gegeven. In zelfbeeld, in energie en in de perceptie van mensen over mijn persoontje.

 

Punt 2, van werk veranderen, is op de valreep ook gelukt. Op 1/1 zal ik een nieuw contract tekenen en verhuis is naar centrum Brussel. Ik kijk ernaar uit!

 

Punt 4, een kind, is niet gelukt. Ik ben intussen 37,5, dus de klok tikt. Het is een biologische klok, maar niet een immer aanwezige. Er zijn dagen waarop ik er volledig vrede mee heb dat het zo is, er zijn dagen dat het mij pijn doet. Maar bon, ik neem aan dat dat voor mensen mét kinderen ook zo is. Dat ze ook af en toe verlangen naar de dagen zonder kind of kinderen.
Ik had mij trouwens ook voorgenomen dat als ik in 2013 niet zwanger zou zijn, dat het voor mij te laat zou zijn. Al moet ik eerlijk toegeven dat ik het daar nog wat moeilijk mee heb. Met het definitief laten varen van die optie.

In ieder geval, punt 5 & 6 zijn ook gelukt.

Dus beste mensen, een primeur: ik heb 5 van de 6 goeie voornemens voor 2013 gehaald. En met een beetje goeie wil in feite ook de 6e, aangezien dat een dubbel goed voornemen was.

Het is niet al rozengeur en maneschijn geweest, maar ik won mijn zelfvertrouwen terug in 2013. En dat heeft mijn leven een hele boost gegeven.
Ook al is 2013 ook het jaar waarin er in mijn gezin heel wat drama was, waarin ik enkele goeie vrienden definitief verloren heb en waarin ik soms het gevoel had op een roetsjbaan te zitten zonder zicht op een einde.

2014 mag beginnen voor mij. Nu nadenken over een 6-tal realistisch goeie voornemens :)

Commentaren

 • Gaat dat niet altijd zo met goede voornemens, dat je er sommige waarmaakt en andere niet?
  Maar wat ik niet kan begrijpen is dat zo veel mensen zo graag kinderen willen. Het kost een pak geld, je bent een groot deel van je vrijheid voor lange tijd kwijt om nog maar te zwijgen van je rust. En zelfs als je met dat alles kan leven, is er ook nog het feit dat de wereld eigenlijk overbevolkt is, het teveel aan mensen is de belangrijkste oorzaak van de meeste milieuproblemen (al is dat nog te vaak een groot taboe). Maar goed, dat is mijn mening ...

 • Dikke proficiat voor de behaalde resultaten en dat zal wel dat jouw zelfvertrouwen een flinke boost heeft gekregen en een nieuwe job, vertel,....wat is het geworden???

 • Met glans geslaagd zou ik zeggen. En dat van die kinderen, nee.. ik ga er niets over zeggen. Ik ben benieuwd naar het nieuwe werk en wat je als voornemens gaat nemen voor 2014. Ik ga ook over die van mij nadenken..

 • volledig akkoord met Corvus!

 • Corvus & Brubeck: jullie hebben geen kinderen? ;)

 • waar ik mij vooral aan stoor: de druk die anderen opleggen. Veel gestelde vraag:' En heb je nog geen kinderen? En als je er dan toch eentje heb, dan vragen ze:' En? wanneer komt den tweede? Je gaat da manneke toch niet alleen laten?'

  Dit terwijl idd de bevolkingsgroei ronduit rampzalig is + de ongewenste negatieve neveneffecten hiervan.

  Duurzaam vooruitkijken; het is niet aan de mens gegeven

De commentaren zijn gesloten.