Ontbijt

thumbnail.asp.jpegIk ben van de soort die elke dag 's ochtends 20 minuutjes vroeger opstaat om te kunnen ontbijten. Als ik geen rekening zou moeten houden met de calorieën, dan zou ik nogal eens ne gang gaan. Dikke sneden bruin brood met lekkere kaas als beleg. Plattekaas met suiker. Een koffietje en een glaasje fruitsap. 

Als ik op hotel het geluk heb een ontbijtbuffet te treffen, dan laad ik daar nog spiegeleitjes bij, wat pannenkoekjes of wafels. Of om eerlijk te zijn: pannenkoekjes én wafels. En nog van die mini-koffiekoekjes. En bubbels! A-woman is een genieterke :).

Het is pas af als ook de sfeer helemaal goed zit. Ik denk soms terug aan de ontbijten samen met mijn (ex-)ventje. We zetten de cd van Amélie Poulain op repeat, haalden de weekendkrant uit de postbus, deden de gordijnen in de living volledig open zodat het zonnetje kon binnenstralen, installeerden ons aan de grote tafel en genoten uren van de rust, gesprekjes, stilte terwijl we krant lazen, de poezen die kopjes kwamen geven in de hoop iets te kunnen scoren...

In realiteit is het nu 1 boterhammetje met smeerkaas. Magere plattekaas met canderel. En water.

Trouwens, volgens dit filmpje zou ik best naar Marokko verhuizen om elke dag een lekker ontbijt te hebben. 

En jullie, in welk land serveren ze jullie ideale ontbijt?

Commentaren

  • Het ideale ontbijt? Ik weet niet of er een land daarin gespecialiseerd is: het mag niet te vroeg zijn (ik ben geen ochtendmens), niet te veel ('s morgens heb ik wel honger, maar niet zo veel) en rustig (ik heb tijd nodig om wakker te worden).

  • Ik ben dus ook van dat soort en niks is zaliger dan op zaterdag de weekend editie te lezen, met een heerlijk ontbijtje,...en voor mij zijn de ontbijten in buffetvorm geweldig!!!

  • Ik ben ook wel meer voor de buffetvorm in hotels maar daar zijn de verschillen in kwaliteit vaak zo groot. Zaterdag- en zondagmorgen zijn bij ons de ontbijtmomenten bij uitstek: lang, rustig, krantje lezen, ipad kijken, beetje praten, vers fruitsap, eitje, koffiekoeken,..

De commentaren zijn gesloten.