• Ontbijt

  thumbnail.asp.jpegIk ben van de soort die elke dag 's ochtends 20 minuutjes vroeger opstaat om te kunnen ontbijten. Als ik geen rekening zou moeten houden met de calorieën, dan zou ik nogal eens ne gang gaan. Dikke sneden bruin brood met lekkere kaas als beleg. Plattekaas met suiker. Een koffietje en een glaasje fruitsap. 

  Als ik op hotel het geluk heb een ontbijtbuffet te treffen, dan laad ik daar nog spiegeleitjes bij, wat pannenkoekjes of wafels. Of om eerlijk te zijn: pannenkoekjes én wafels. En nog van die mini-koffiekoekjes. En bubbels! A-woman is een genieterke :).

  Het is pas af als ook de sfeer helemaal goed zit. Ik denk soms terug aan de ontbijten samen met mijn (ex-)ventje. We zetten de cd van Amélie Poulain op repeat, haalden de weekendkrant uit de postbus, deden de gordijnen in de living volledig open zodat het zonnetje kon binnenstralen, installeerden ons aan de grote tafel en genoten uren van de rust, gesprekjes, stilte terwijl we krant lazen, de poezen die kopjes kwamen geven in de hoop iets te kunnen scoren...

  In realiteit is het nu 1 boterhammetje met smeerkaas. Magere plattekaas met canderel. En water.

  Trouwens, volgens dit filmpje zou ik best naar Marokko verhuizen om elke dag een lekker ontbijt te hebben. 

  En jullie, in welk land serveren ze jullie ideale ontbijt?

 • Tussendoortje...

  Het is al efkes geleden, maar hier komt het nog eens. Een kritische blik op een outfit van een medemens. En deze keer is die blik genoeg. Er hoeft geen commentaar bij van mij.  ;)

  Of toch (ik kan het mij niet laten): zoooooooo fout :)

  2014-03-07 20.11.32.jpg

 • a-woman overweegt uit de kast te komen.

  AD-2.jpgDe trouwe lezer heeft het door: het gaat mij niet meer af. Ik heb mezelf op meer dan 1 vlak strop gezet, de fut is eruit, de verhalen zijn niet meer goed.

  Dat is omdat het al 10 jaar is, dat is omdat ik te veel mensen in oprecht vertrouwen over het bestaan van deze blog heb verteld (en dat daar sommigen duchtig misbruik van maken, van dat vertrouwen) en dat is ook omdat Skynetblogs simpelweg de saaiste, onnozelste plaats is om een blog te hebben. 

  Dus: 2 opties:
  1. A-woman stopt. Na 10 jaar is het welletjes geweest, de rek is eruit, de inspiratie is op. Stoppen op een hoogtepunt, zoals ze zeggen. Al kan ik dit niet echt een hoogtepunt noemen, maar een goed gedacht is veel waard :)
  2. A-woman komt uit de kast. Of maw: ik trek een dikke vette streep onder deze a-woman, kijk tevreden terug op een leuke tijd, ben fier op de 1,5 miljoen clicks, zeg vaarwel tegen Skynet (die zogezegd hun blogs zouden revampen, maar waar ik nog steeds op zit te wachten). Dan zwaai ik lief naar de supermensen die weten wie ik ben en mij nog steeds steunen en steek ik een dikke vette middenvinger op naar de ontrouwe vrienden/vriendinnen die mij verloochend hebben. Ga ik op mijn blote knietjes zitten voor de trouwe lezers & lezeressen die mij 10 jaar lang gesteund hebben door dik en dun. En dan begin ik opnieuw.

  Ah, uiteraard met een eerste stukje waarin ik ga zeggen dat ik a-woman ben, maar dat a-woman 10 jaar lang een loopje heeft genomen met de waarheden in haar leven. Of maw: dat er “hier en daar” al eens iets niet waar is, maar dat mijn karakter in feite wel goed duidelijk zal zijn en de essentie van a-woman ook. Dat collega’s zich niet (altijd) aangesproken moeten voelen, vrienden ook niet, familie ook niet. En dat mijn leven niet altijd zo enerverend (in de Nederlandse betekenis...) is/was als soms wel lijkt. En dan gebruik ik de 10e verjaardag als een nieuw begin.

  Dus… ik ben een beetje in dubio. Zoals het nu loopt, gaat het voor mij niet meer. Maar ik schrijf graag, geniet van comments en vind het bloggen ronduit leuk. 

  De controlefreak in mij was van plan om eerst alle stukjes te herlezen en te censureren. Maar dan moet ik door bijna 800 posts, en laat ik daar nu écht geen goesting in hebben.

  En ook … het is niet dat ik binnenkort opkom voor de verkiezingen, ik loop niet meer in de kijker met mijn job en mijn Miss België-kwaliteiten zijn een jaar of 10 geleden gaan lopen. Dus, misschien ben ik wel een beetje te paranoïde.

  Wat denken jullie?

  En ook… wat is er na Skynet? Voor een technische newbie als ik….